CO2 Extractendag bij De Levensboom

Workshop rondom CO2 extracten en etherische oliën

Deze workshop is bedoeld voor kruidkundigen, fytotherapeuten en andere (zorg)professionals met enige voorkennis van aromatherapie/aromazorg.CO2 extractie is in vergelijking met stoom/waterdistillatie van plantenmateriaal een relatief nieuwe winningsmethode voor hoogwaardige plantenextracten.

CO2 extracten bevatten meer componenten uit het oorspronkelijke plantenmateriaal dan conventionele winningsmethoden. Ze bevatten dus meer werkstoffen die het eindproduct therapeutisch veel waardevoller kunnen maken dan het conventioneel gewonnen product. Hoeveel waardevoller verschilt van plant tot plant.

In de CO2 extractendag vertelt Madeleine Kerkhof (expert complementaire (aroma)zorg, eigenaresse De Levensboom, Kicozo en Gildelid) je waarom deze vaak zo waardevol zijn en hoe je ze in kunt zetten. In de ochtend gaat het vooral over als essentiële olie in te zetten CO2 extracten. In de middag komen de basisoliën aan bod. Natuurlijk experimenteer je met samenstellingen en maak je een eigen product, zodat je het echt kunt uitproberen.
Een mooie dag dus, met het opdoen van veel kennis en een ruim praktijkgedeelte.

PS: Enige voorkennis van het werken met aromatherapie/aromazorg is wel een pre, aangezien dat je de mogelijkheid geeft straks/later goede keuzes te maken voor jou of je cliënten, c.q. voor de producten die je bereidt.