Kruidenworkshop “De diepte in met voorjaarskruiden”

Kruidenworkshop waar voorjaarskruiden uitgebreid behandeld worden over o.a. medicinale toepassingen

“De diepte in met Voorjaarskruiden”

Voorjaarskruiden zijn lekker en heel gezond voor ons lichamelijk systeem.
Maar wat zijn nu de specifieke geneeskrachtige werkingen van deze kruiden, bij welke klachten kan je welk kruid gebruiken en hoe bereid je het kruid tot een medicinaal middel?
Tijdens deze verdiepingscursus van voorjaarskruiden worden de belangrijkste voorjaarskruiden onder de loep genomen. Je leert deze kruiden beter kennen, op de herkomst, welke geschiedenis het heeft en welke belangrijkste inhoudsstoffen elk kruid heeft waaraan de medicinale werking te danken is. Tevens op welke plekken je ze het beste kan vinden, hoe oogsten en te bereiden tot diverse geneeskrachtige middelen (thee, kompres, zalf, olie etc.) en gerechten. Om met eigen creativiteit en inspiratie aan de slag te gaan is er een leuke uitdaging aan de cursisten om de voorjaarskruidenlunch te bereiden.

Kosten voor voorjaarskruiden-workshop: €40,- p.p
Incl. materiaalkosten, kruidenthee en koffie, lunch en handige handout met alle informatie die deze dag behandeld worden en creatieve recepten.

Voor aanmelden en meer info: info@sterrenland.com

• De workshop is incl. een uitgebreide warme lunch met groenten en kruiden van het seizoen. Je hoeft dus zelf geen lunch van thuis mee te nemen.
• Gelieve bij aanmelden door te geven als je een allergie of intolerantie van een bepaald voedingsmiddel heeft. Zo kan hier rekening mee gehouden worden.