Natuurgeneeskunde binnen de Wintireligie

Kom luisteren naar e … Lees meer

Kom luisteren naar een aantal sprekers die diverse kanten van de Natuurgeneeskunde binnen de Wintireligie belichten. Winti is de Afro-Surinaamse cultuur met sociale, medische en religieuze aspecten. De basis is religieus. Deze dag staat in het teken van verbindingen binnen de Afro Diaspora met als thema spirituele groei. Deelnemers kunnen kennis vergaren en vergelijken bij de Q&A sessie.

De sprekers zijn:
Wintipriesteres Marian ‘Nana Efua’ Markelo (1956):
houdt zich bezig met Wintieducatie activiteiten. Ook begeleidt zij individuen en/of gezinnen bij allerlei rituelen die met welzijn te maken hebben op een winti holistische wijze. Ook bekend van haar grote muziek- en dansfeesten ter ere van de natuurkrachten.

Gifty Amokwandoh:
studeert Farmacie aan de Universiteit Utrecht én heeft een passie voor kruidengenezing. Een contrast, want kruidengenezing als vaak alternatief bestempeld. In haar familieland Ghana wordt kruidengenezing omarmd. En daarom is ze een onderzoek gestart om de werking van geneeskrachtige kruiden te bekijken en vast te leggen op een wetenschappelijke manier.

Blaka Online:
een bedrijf dat mensen begeleidt in holistisch welzijn met als specialisme de Afrikaanse en Afro-Caraibische cultuur. Zij geloven dat een goede gezondheid de basis is van welzijn. Sleutelwoorden zijn (zelf)liefde, natuur en vrijheid. Deze basis gebruiken zij in hun dagelijkse leven en in het adviseren en begeleiden van anderen op het gebied van voeding, sport en spiritualiteit. Meer informatie over Blaka Online.

Dagvoorzitter is Clarence Creebsburg.

Volg de organisatie Becoming You op Facebook.