‘Interacties tussen botanische en reguliere medicijnen’

Webinar ‘Interacties … Lees meer

Webinar ‘Interacties tussen botanische en reguliere medicijnen’

door Gonnie van Elteren

Interacties tussen botanische en reguliere medicijnen zijn een hot topic binnen de fytotherapie, er is sprake van onduidelijkheden en misverstanden bij fytotherapeuten/Herboristen, reguliere zorgverleners en de consument.

Door deze verwarring trekt de consument aan het kortste eind, want die kan hierdoor risico’s lopen, maar ook kansen missen om zijn gezondheid te verbeteren met botanische medicijnen die doorgaans minder bijwerkingen hebben dan reguliere middelen.

Dit webinar is bedoeld om leden van het Herboristengilde in staat te stellen duidelijke informatie te krijgen over het fenomeen interacties.

Er is aandacht voor:

  • De meest gebruikte reguliere medicijnen in Nederland;
  • Farmacologie > kenmerken van medicijnen, farmacodynamica, agonisten en antagonisten, farmacokinetica, absorptie, distributie, manieren van toedienen en eliminatie van medicijnen.
  • Soorten interacties > farmacodynamische interacties, farmacokinetische interacties, P450 farmacokinetische interacties
  • De belangrijkste reguliere geneesmiddelen en hun interacties met veel gebruikte botanische middelen.
  • Praktijk voor de fytotherapeut/Herborist

Schrik niet van de soms moeilijke termen die je hierboven leest, we gaan het zo simpel mogelijk uitleggen, juist als deze termen je niets zeggen, is deelname waarschijnlijk belangrijk als je zo veilig mogelijk wilt werken als fytotherapeut of Herborist.

Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Over Gonnie van Elteren

Gonnie van Elteren is hoofddocent en eigenaar van Herba Sanitas, een vierjarige kruidenopleiding in Heeswijk-Dinther, die traditioneel kruidengebruik probeert te verbinden met wetenschappelijk onderzoek.

Zij heeft een achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige en geeft al 20 jaar ‘kruidenles’, na zelf Het Kruidenrijk te hebben afgerond. Zij heeft bijzondere interesses in psychiatrie, maar is ook ‘van het maken’. Haar benadering van kruidengeneeskunde is aards, recht voor zijn raap en no nonsense.

Het webinar is gratis voor leden van het Herboristengilde. De deelnemers kunnen na het webinar de reader aanschaffen, die de basis vormt van de presentatie, waar meer informatie in is te vinden, kosten hiervoor zijn €35,00. Meer informatie hierover krijg je na afloop van het webinar.

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar herboristengilde@gmail.com. Je ontvangt dan een bevestiging van je deelname en t.z.t. nog een mail met een Zoomlink naar het webinar.