Hydrolaten 2-daagse

7 oktober 2024

9:30 tot 16:30

€125 per dag

nieuwstraat Koewacht

Georganiseerd door:

Kenniscentrum complementaire zorg zeeland

 

De helende kracht van Hydrolaten

 

 

Veerle Waterschoot komt 2 dagen les geven in Koewacht!

haar boek hydrolaten is haar leidraad.

 

Extra informatie

De helende kracht van Hydrolaten

Door stoomdestillatie bekomt men twee eindproducten: etherische oliën en hydrolaten. Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, bladeren, kruiden, zaden, hout,….Deze geurige plantenwaters dragen zowel de fysieke als de energetische kwaliteiten van de planten in zich. Deze natuurlijke aromatische bloemen- en kruidenwaters kan je zowel therapeutische, cosmetische en culinaire gebruiken ook gekend als hydrolatentherapie

Hydrolatentherapie is een zachte therapievorm die wordt beschouwd als de ‘homeopathie van de aromatherapie’. Hierbij krijgt het lichaam een impuls om tot zelfheling over te gaan en zo weer in balans te komen. Veerle Waterschoot schreef de hierboven afgebeelde hand- en werkboek                                         “Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids”

Veerle waterschoot is een therapeutische praktijkleider die mensen ondersteund met integrale aroma- en hydrolatentherapie en is een gedegen opleider in Aroma-coaching programma’s, Aromatische massages, Aroma-energetica en Aroma-practica. 

Veerle Waterschoot zal bij het Kenniscentrum complementaire zorg Zeeland een tweedaagse scholing verzorgen, waarin de specifieke plaats van de hydrolaten, in het grote landschap van complementaire therapieën, wordt gekaderd. Je zal leren hoe je deze helende waters kan inzetten voor een holistische ondersteuning van je gezondheid via inname en via de huid. Een ruim gamma van hydrolaten wordt geproefd, ervaren en bestudeerd. Het holistisch raamkader, zowel in het boek als in de tweedaagse is de vijf elementenleer. In deze tweedaagse opleiding leer je het handboek echt als werkboek gebruiken.

Het boek “Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids”  is NIET in de prijs inbegrepen en kan besteld worden via hydrolatenboek@gmail.com of via je boekhandel.

Wie reeds vertrouwd is met aromatherapie zal zeker positief verrast zijn over de complementariteit tussen hydrolaten en etherische oliën.

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.  In deze scholing kan ieder deelnemen die geïnteresseerd is in hoe je hydrolaten therapeutisch kan inzetten. Of als je wil leren hoe je deze kan gebruiken in je dagelijkse huidverzorging en/of gerechten. 

aanmelden via www.kenniscentrumcomplementairezorgzeeland.nl

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.