Cursus Making sense(s) of herbs (5 maanden)
- Datum
11 september 2024
- Tijd
10:00 - 17:00
- Kosten
1495 EUR
- Locatie
Boelenhamsestraat 7, 6672 MC Hemmen
Georganiseerd door:
Op 11 september 2024 start de cursus Making sense(s) of herbs. Het is een intensieve kruidencursus waarin oeroude wijsheid over plantengebruik gecombineerd wordt met de meest recente science-based kennis, die ik ook deel in mijn gastcolleges etnobotanie aan de Universiteit van Wageningen. Zowel culinaire, medicinale als cosmetische planten komen aan bod.
De cursus reikt je de principes en vaardigheden van het werken met planten aan. Je leert welke inhoudsstoffen planten bevatten, hoe je ze uit de plant kunt extraheren en welke fantastische producten je er allemaal mee kunt maken. Naast kennis komen allerlei vaardigheden, extracties en recepten uitgebreid aan de orde. De cursus heeft veel aandacht voor de zintuigen en laat niet alleen je hersenen kraken, maar ook je tong tintelen, je ogen stralen en je neus kriebelen. GENIETEN, DENKEN en DOEN met kruiden!
De cursus bestaat in drie varianten. Naast de Pittige (zelfstudie) variant die je op elk moment van het jaar kunt starten, start ik op 11 september 2024 met een Kruidige (online) groepsvariant en een Hartige (live) groepsvariant. De 4 live dagen in de Hartige variant vinden plaats op zondagen (de eerste dag is 22 september). De cursus is inspirerend, tjokvol informatie, praktijkgericht en bijzonder smakelijk en geurig.
De cursus is opgebouwd uit 5 modules die elk afzonderlijk bestaan uit 3 tot 5 geschreven hoofdstukken, podcasts, video’s, inspirerende opdrachten, 30 plantportretten en meer dan 250 recepten verdeeld over 5 receptenboeken. Daarnaast worden er regelmatig online vraag- en antwoordsessies georganiseerd. In de Hartige variant ga je bovendien op pad in de natuur en maak je in elke bijeenkomst een aantal kruidige culinaire, medicinale en cosmetische recepten.
In totaal neem je uit de cursus 20-25 zelfgemaakte producten mee naar huis. De bijeenkomsten van de Hartige variant vinden plaats In het Pakhuis op het landgoed Heerlijkheid in Hemmen (vlakbij Wageningen).