Een wandeling langs wilde voorjaarsplanten

27 april 2024

13.30-15.30

€ 17,50

De Tuinen van MergenMetz, Utrechtseweg 433, Doorwerth

Georganiseerd door:

Ecologisch Ontwerp Wendy Grobben

Wist je dat wilde planten die in het voorjaar groeien precies de juiste eigenschappen hebben voor een reinigende voorjaarskuur voor je lijf?

Planten en mensen hebben een eeuwenoude band. Toen wij vroeger uit onze winterrust tevoorschijn kwamen, stonden de eerste voorjaarsplanten ons al op te wachten. In deze planten zat alles wat we nodig hadden om weer op gang te komen. De inhoudstoffen in wilde voorjaarsplanten hebben namelijk een reinigende werking, wat ons lichaam op dat moment nodig heeft. Alsof ze voor ons gemaakt zijn. Of zou het andersom zijn? Hebben wij ons aangepast aan de wilde planten die in onze omgeving groeien?

Wandel mee op 27 april 2024 van 13.30-15.30 uur in de Tuinen van MergenMetz en ontdek welke planten nu goed voor je zijn. Na afloop stel je een eigen voorjaarsmix samen en proef je een wildplukpesto.

Extra informatie

Voor deze wandeling moet je je aanmelden. Lees meer over de wandeling en meld je aan via de website van MergenMetz. De prijs is € 17,50 per persoon.

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.