Gildedag

9 maart 2024

9.30 - 16.00 uur

Herborist-, vakgenoot-, student-leden € 12,50 pp, kruidenliefhebber-leden € 15,00 pp

Marry’s Educatie & Kruiden, Engeland 25, 7361CS Beekbergen

Georganiseerd door:

Herboristengilde – voor alle leden

GILDEDAG UITVERKOCHT!
Voor onze Gildedag op 9 maart bij Marry Foelkel in Beekbergen hebben zich zoveel Herboristen, Studenten, Vakgenoten en Kruidenliefhebbers aangemeld dat deze dag inmiddels helemaal uitverkocht/vol is!

Hoewel we natuurlijk hopen dat we niemand teleurstellen met dit bericht, willen we jullie wel alvast onze volgende Gildedag aankondigen: Op zaterdag 29 juni is er weer Gildedag dit keer in Maarssen. Details volgen binnenkort, dus wordt vervolgd…
*Save the date 29 juni 2024 *alvast in jullie agenda en hopelijk zien we jullie dan!

Met kruidige groeten,
Commissie Gilde- en praktijkdagen en Kringen

Hieronder het programma voor 9 maart voor deelnemers die zich reeds opgegeven en betaald hebben.

Op zaterdag 9 maart a.s. is er weer een Gildedag met Zadenruilmarkt en twee verschillende en interessante lezingen. We hopen elkaar daar weer te ontmoeten!

Programma 9 maart

9.30 uur  
Inloop

10.00 tot 12.00 uur 
Lezing Duizendblad door Tinka van Egten

12.00 tot 14.00 uur
Zadenruilmarkt, lunch & tijd om elkaar te ontmoeten

14.00 tot 16.00 uur
Lezing Tuinieren met natuurlijke bestrijders en bestuivers door Ton Janssen

Lezing Duizendblad
In de ochtend wordt door herborist in opleiding Tinka van Egten een interactieve lezing gegeven over één van de meest bijzondere en veelzijdige planten uit onze “achtertuin”; de Achillea Millefolium ofwel Gewoon duizendblad. Naast de duizend dingen waar deze plant goed voor is, komen juist ook de geschiedenis, culturele en spirituele gebruiken van de plant aan bod. Daarnaast worden diverse praktische en alternatieve gebruiksmogelijkheden behandeld.

Zadenruilmarkt
Velen van ons beschikken over zaden van bijzondere of juist heel gewone planten en (on)kruiden. Op deze markt biedt Marry ons de mogelijkheid deze zaden met elkaar te ruilen of uit te wisselen (eventueel tegen een kleine vergoeding of iets anders leuks of zelfgemaakts als je zelf geen zaden hebt). Ook favoriete recepten voor het bereiden van de oogst van de zaden ter inspiratie zijn welkom, zodat anderen daar een foto van kunnen maken en ermee aan de slag kunnen.

Lunch & tijd om elkaar te ontmoeten
Je kunt deze dag je eigen lunch meenemen, Tijdens de lunchpauze is er ook uitgebreid gelegenheid om elkaar te ontmoeten! En je kunt natuurlijk de kruidentuin van Marry bezoeken.

Lezing Tuinieren met natuurlijke bestrijders en bestuivers
Benieuwd hoe je je kruiden en groenten kunt kweken zonder gebruik van gif en chemicaliën?
Dan kondigen wij met trots aan een unieke lezing van Ton Janssenprofessionele tomatenteler en “uitvinder” van het TastyTom-tomaatje. Ton Janssen heeft jarenlange ervaring met het gebruik van insecten die in de kassenteelt worden in gezet als natuurlijke bestrijders en bestuivers. Op kleinere schaal zijn deze ook te gebruiken door de kleine teler zoals herboristen, die zelf kruiden en groenten kweken in tuin en kas. In deze lezing, die rijk is aan demonstatiemateriaal, vertelt Ton Janssen op levendige wijze hoe je op een eenvoudige manier deze natuurlijke bestrijders en bestuivers naar je tuin kunt krijgen.

 

Extra informatie

Scroll naar boven