Lezing biologische voeding en salvestrolen

11 april 2024

13.30 - 16.30

€ 55,-

Lijsterlaan 28, De Mortel

Georganiseerd door:

De Sprenk – docent Dr. Geert Verhelst

Lezing ‘De meerwaarde van biologische voeding en salvestrolen maken biologissche voeding onmisbaar in de preventie van en ondersteuning bij kanker

Via de media wordt wel eens gezegd of geschreven dat het consumeren van biologische voeding geen meerwaarde zou bieden ten opzichte van producten uit de conventionele landbouw. Voordelen van biologische voeding zoals de afwezigheid van pesticiden, het niet gebruiken van kunstmest, de lagere ecologische voetafdruk en het streven naar milieubehoud, worden hierbij over het hoofd gezien. Bovendien laat de grootste studie ooit er geen twijfel over bestaan: BIO voedingsmiddelen vertonen wel degelijk een hogere voedingswaarde dan hun conventionele tegenhangers. Opmerkelijk is ook het feit dat biologische groenten en fruit veel rijker zijn aan bepaalde plantenstoffen: “salvestrolen”. Salvestrolen in de voeding zijn waarschijnlijk dé allerbelangrijkste stoffen die ons helpen beschermen tegen kanker.

Kosten € 55,- (incl. koffie/thee + handout)

Deze lezing duurt ongeveer 3 uur.

Extra informatie

Voor inschrijvingen zie de website van De Sprenk of klik hier

Dr. Geert Verhelst is arts en heeft homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie gestudeerd. Hij is een wetenschapper, wetenschappelijk betrokken bij onderzoeken rondom natuurvoeding, kruidenpreparaten en voedingssupplementen en is ervaren lesgever. Daarnaast is hij de schrijver van onder andere Groot handboek geneeskrachtige planten en Handboek bachbloesemtherapie. Zijn nieuwste boek Groot Handboek Aromatherapie is onlangs verschenen.

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.