Lezing Verstandig omgaan met Suiker en zoetstoffen door Geert Verhelst
- Datum
Maandag 23 februari 2026
- Tijd
9.30 tot 16.30 uur
- Kosten
€ 110 ,- (incl. koffie/thee + handout)
- Locatie
Lijsterlaan 28, 5425 XZ De Mortel
Georganiseerd door:
Geraffineerde suiker, ooit een zeldzaam en zeer duur product, is
tegenwoordig zo massaal doorgedrongen in ons westerse voedingspatroon,
dat ze aanzienlijk bijdraagt tot westerse beschavingsziekten zoals hart- en
vaatziekten, zwakke immuniteit, osteoporose, kanker, chronische
vermoeidheid, overgewicht en diabetes type 2. Helaas wordt hieraan in de
preventieve geneeskunde nauwelijks aandacht aan besteed.
Voor wie wel bewust suiker wil vermijden, schuift de voedingsindustrie dan
weer synthetische zoetmiddelen naar voor zoals aspartaam en sucralose,
stoffen die helemaal niet zo onschuldig zijn als wordt beweerd.
Op de themadag “Verstandig omgaan met suiker en zoetstoffen” legt Dr. Geert Verhelst, ons uit waarom geraffineerde suiker en kunstmatige zoetstoffen best totaal vermeden worden. Hij stelt ons als alternatief de – met mate te gebruiken – ongeraffineerde zoetmiddelen voor zoals echte honing, ahornsiroop, oersuiker, granenstroop en kokosbloesempalmsuiker.
Verder wordt ook aandacht geschonken aan het zoete plantje stevia dat – op voorwaarde dat de juiste kwaliteit van extract wordt gekozen – soms een
oplossing is voor mensen met diabetes en overgewicht en voor iedereen die suiker zoveel mogelijk wil vermijden.
Extra informatie
Dr. Geert Verhelst is arts en heeft homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie gestudeerd. Hij is een wetenschapper, wetenschappelijk betrokken bij onderzoeken rondom natuurvoeding, kruidenpreparaten en voedingssupplementen en is ervaren lesgever. Daarnaast is hij de schrijver van onder andere Groot handboek geneeskrachtige planten en Handboek bachbloesemtherapie. De nieuwste druk van zijn boek Groot Handboek Aromatherapie is onlangs verschenen.
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.