Mythes in de klassieke voedingsleer
- Datum
12 april 2024
- Tijd
9.30 – 16.30
- Kosten
€ 110,-
- Locatie
Lijsterlaan 28, De Mortel
Georganiseerd door:
Er bestaan heel wat verschillen omtrent de adviezen voor een gezonde en gevarieerde voeding: aan de ene kant heb je de klassieke dieetleer en de reguliere geneeskunde die zich hardnekkig aan bepaalde en soms achterhaalde voedingsvoorschriften houden; aan de andere kant heb je de orthomoleculaire voedingsleer en complementaire geneeskunde die meer de vinger aan de pols van de recentere wetenschappelijke studies houden en vaak heel andere klemtonen leggen. Op deze dag werpt Verhelst het licht op een aantal stellingen van de klassieke voedingsleer die langzaam tot ongegronde mythes aan het verzanden zijn, maar ons toch nog steeds opgedrongen worden.
De stellingen die aan bod komen zijn:
- Vruchtensap is even slecht/niet beter dan cola;
- Honing, ahornsiroop en kokosbloesemsuiker zijn even slecht/ niet beter dan suiker;
- Zout is de hoofdoorzaak van hoge bloeddruk;
- Verzadigde vetten zijn de hoofdoorzaak van hart- en vaatziekten;
- Cholesterol in voeding verhoogt de kans op hart- en vaatziektes;
- Boter en kokosvet zijn slecht voor de bloedvaten;
- Synthetische zoetstoffen zijn echt onschadelijk;
Kosten € 110,- (incl. koffie/thee + handout)
Extra informatie
Voor inschrijvingen zie de website van De Sprenk of klik hier
Dr. Geert Verhelst is arts en heeft homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en fytotherapie gestudeerd. Hij is een wetenschapper, wetenschappelijk betrokken bij onderzoeken rondom natuurvoeding, kruidenpreparaten en voedingssupplementen en is ervaren lesgever. Daarnaast is hij de schrijver van onder andere Groot handboek geneeskrachtige planten en Handboek bachbloesemtherapie. Zijn nieuwste boek Groot Handboek Aromatherapie is onlangs verschenen.