Praktijkweek herboristerie in de Abdij van Maredret (België)

13 mei 2024

10.00 - 16.00 uur

€850,-

Maredret (België)

Georganiseerd door:

School voor Westerse Natuurgeneeswijze – Docent Anke Welten (Tellus Natural Care)

Intensieve praktijkweek onder begeleiding van Anke Welten

Een week helemaal ondergedompeld worden in de wereld van kruiden op een prachtige plek, de abdij van Maredret. Hier is de rust, de ruimte en een uitgebreid kruidenrijk om alles goed in je op te nemen en te ervaren.

Tijdens deze midweek gaan we de kruidentuin bestuderen, onderhouden, oogsten en verwerken.

Maar niet alleen de kruidentuin, ook de wilde kruiden komen ruimschoots aan bod. De week bestaat voornamelijk uit praktijk.

Aan het einde van deze midweek heb je jouw kennis uitgebreid en verwerkt in fantastische producten, kennis gemaakt met gelijkgestemden en vooral geïnvesteerd in jezelf en een mooie wereld.

Extra informatie

De week bestaat uit veel buiten zijn in de kruidentuin. De planten echt leren kennen door determineren. Ervaren hoeveel werk een kruidentuin onderhouden is. De kruiden oogsten en verwerken tot verschillende producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende manieren om inhoudsstoffen te extraheren. Je leert hoe de kruiden toegepast worden buiten alleen zalven en tincturen. Niet alleen de kruiden uit de kruidentuin komen aan bod, maar ook de wilde kruiden worden niet vergeten en ook geoogst en verwerkt.

Iedere dag gaan we geruime tijd naar buiten. Iedere dag maken we producten. Op het einde van de week neem je veel kennis en producten mee naar huis.

Inbegrepen: syllabus – 4 overnacht(ingen verblijf volpension  – alle ingrediënten/ verpakkingen producten – koffie en thee

 

Aanmelden via:

praktijkweek herboristerie (4) 13-17 mei 2024 :: School voor Westerse natuurgeneeswijzen (swn-natuurgeneeswijzen.com)

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.