Webinar aromatherapie bij Fibromyalgie

13 januari 2024

15.00 - 17.00

Gratis voor leden

Online via Zoom

Georganiseerd door:

Herboristengilde – Docent Petra Sintnicolaas

Fibromyalgie is een chronische aandoening waarbij men last heeft van pijn in de spieren, gewrichten en bindweefsel. Vaak gaat de pijn samen met stijfheid, (extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, concentratiestoornis, depressie en angst.
Fibromyalgiepatiënten ervaren de aandoening als een onzichtbare en stigmatiserende aandoening en kan een groot effect hebben op kwaliteit van leven.
De aandoening is onzichtbaar omdat er geen afwijkingen te vinden is in de spieren, gewrichten of het bindweefsel.
Het inzetten van aromatherapie bij klachten als gevolg van fibromyalgie, en daarmee verbeteren van de kwaliteit van leven, is het onderwerp van mijn scriptie geweest. Ik heb met deze scriptie gekeken naar hoe ik kan zorgen dat mensen die last hebben van fibromyalgie, met inzet van aromatherapie, zo goed mogelijk de dag door komen.
Daarbij werd eerst in kaart gebracht welke klachten de cliënt heeft en welk van deze klachten als het meest heftig werden ervaren.
Een aantal klachten kwamen veelvuldig naar voren en hier heb ik mijn pijlers qua het inzetten van aromatherapie op gericht; Het verbeteren van slaap, het verminderen van pijn- en jeukklachten in de huid en het verminderen van pijn in de spieren, gewrichten en pezen.
Wil je meer weten? Dan ben je van harte welkom op dit webinar aromatherapie bij Fibromyalgie klachten.

Datum zaterdag 13 januari 15.00 – 17.00 uur. Het webinar (via Zoom) is exclusief voor leden van het Herboristengilde.

Je kunt je opgeven via herboristengilde@gmail.com ovv webinar aromatherapie bij Fibromyalgie klachten. Je ontvangt dan een bevestiging van je deelname met een Zoomlink.

Extra informatie

Over Petra:
Mijn naam is Petra Sintnicolaas en mijn praktijk Roots bevindt zich in Vlaardingen.
Een aantal jaar geleden heb ik de herboristenopleiding gevolgd bij Herba Sanitas. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere kennis gemaakt met etherische oliën en CO2 extracten. Omdat ik op een goede en veilige manier etherische oliën wilde leren inzetten, ben ik vervolgens een 3-jarige hbo-opleiding gaan volgen bij FytArom. FytArom is een geaccrediteerde opleiding waar zowel fytotherapie (kruidenkennis) als aromatherapie gedoceerd wordt.

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.