Workshop ‘Reinigen van binnen en van buiten’

3 maart 2024

13:00 – 16:00

€ 59,-

Utrechtseweg 433, Doorwerth

Georganiseerd door:

MergenMetz – docent Helen Otting
Workshop ‘Reinigen van binnen en van buiten’

Het lichaam reinigen. De periode tussen carnaval en Pasen kennen als de vastentijd. Veel mensen kennen de betekenis ervan niet meer, maar historisch gezien is het een interessante periode in het jaar. De wintervoorraden raakten op en de lente liet nog op zich wachten. Daardoor moest de broekriem worden aangehaald.

De kerkelijke saus van de vastentijd werd dus handig uitgegoten over een periode in het jaar dat er toch al weinig te eten was. Een natuurlijke periode om te minderen, in voorbereiding op de overvloed die zomer en herfst gaan brengen.

De workshop “Reinigen van Binnen en Buiten” geven we dan ook niet voor niks in deze tijd! (Voor de goede orde: we vermijden het woord ‘detoxen’ omdat dit in de loop der jaren door extreme kuren een nogal beladen begrip is geworden. Wij houden het graag netjes.)

Helen Otting is een van de meest ervaren herboristen in Nederland. Zij heeft haar eigen tuin, die op afspraak te bezoeken is, in Ven-Zelderheide in Noord-Limburg. We zijn heel trots dat we dit jaar ook bij De Tuinen van MergenMetz een aantal keren met haar  samenwerken.

Programma:

  • Ontvangst met koffie of (kruiden) thee met iets lekkers erbij
  • Korte kennismaking met elkaar, met Helen, en met De Tuinen van MergenMetz
  • Helen vertelt over reinigende theekruiden en over etherische oliën, waar ook aan geroken wordt en de deelnemers kunnen hun voorkeur uitspreken
  • We maken een scrub en een groene leem masker
  • Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen
  • Tussendoor wordt een door Helen samengestelde passende kruidenthee geserveerd en gaan we naar buiten voor een korte ‘pauze’ rondleiding in De Tuinen van MergenMetz
  • Iedereen neemt uiteraard het zelf gemaakte masker en scrub mee naar huis. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een boekje met de besproken informatie.

We ontvangen je graag in onze mooie serre en open keuken. Daar zal de workshop ook plaatsvinden. Een korte rondleiding door onze tuinen is in ieder jaargetijde leuk – zelfs zo vroeg in het voorjaar. Misschien bloeit er al iets, of zien we al de eerste eetbare groene blaadjes.

Extra informatie

Maximaal 10 deelnemers (en minimaal 6) dus boek snel.
Prijs € 59 p.p. incl. materialen, koffie, (kruiden)thee en iets lekkers

Om je aan te melden klik hier.

Scroll naar boven