Alweer asperges?

Ik durf het bijna niet te zeggen: ik heb een luxe probleem. Door het warme weer schieten de asperges in onze nutstuin  de grond uit en hebben we deze week alweer voor de tweede keer asperges gestoken. Maar hoe maak ik ze nu weer klaar? Met zalm, met ham en kaas, als taart met geitenkaas, met ei, boter en peterselie, met gerookte forel, …. dat hebben we dit jaar al gegeten en ik wilde graag iets anders. Ik besloot een salade te maken en zoveel mogelijk uit eigen tuin te gebruiken.

De asperges hebben we ruim een kwartier gestoomd en laten afkoelen. Intussen was de dressing klaar: Griekse yoghurt met net gemaakte ongezoete paardenbloemensiroop en uiteraard veel kruiden: Franse dragon, citroenmelisse, een klein jong takje lavas, blaadjes van de kleine pimpernel en wat pijpui, alles fijngesneden. En een handvol zelf gekweekte alfalfakiemen. Een paar hardgekookte eieren (het is per slot van rekening Pasen), een fijngesneden gele paprika en wat grofgehakte amandelen erbij (niet uit eigen tuin, maar wel allemaal biologisch) en daar hebben we heerlijk van zitten smullen.

Als het zo doorgaat, kan ik volgende week weer een keer aspergejam maken. Asperge-ijs zit er even niet in, want mijn ijsmachine heeft het begeven. Ik zoek nog een andere, een echt goede, want ik maak graag ijs met alle fruit uit onze tuin.

De rest van de week komen we ook echt wel door met rabarber, raapstelen en zeekool en uiteraard veel kruiden. Het is weer smullen geblazen.

Afbeelding van Couleur via Pixabay

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.