Boekrecensie : Eetbare bomen en Struiken, Otmar Diez

Het boek: Eetbare bomen en struiken van Otmar Diez is een mooie aanwinst voor de bibliotheek van de Herborist. Het brengt op een overzichtelijke manier in kaart hoe je de bomen en struiken determineert, welke delen te gebruiken, welke medicinale eigenschappen het heeft en interessante weetjes.

Voor iedereen

Het boek is bedoeld om door iedereen te gebruiken en daar is de schrijver in mijn ogen in geslaagd. Het geeft heldere informatie over waar je op moet letten wanneer je aan het verzamelen bent en geeft leuke recepten mee. Ook geeft het duidelijke omschrijvingen van de bomen en struiken en heeft het zelfs een kopje verwarring om verwarring te voorkomen en goede determinatie helpen.

In beeld

Het boek doet dit niet alleen met tekst maar ook met beeld. Voorin het boek vind je handige determinatietabellen terug. Ook wordt elke boom en struik voorzien van een goede tekening van de belangrijkste kenmerken waaraan je ze herkent. En dan hebben we het nog niet over de mooie foto’s die ervoor zorgen dat het boek een genot is om in te kijken. Ook staat er achter in het boek een handige verzamelkalender, zodat je weet wanneer je wat kan verzamelen.

Leuke recepten

Helaas is nu niet het seizoen en moeten we nog even wachten tot maart voordat we weer aan het verzamelen kunnen slaan met dit boek. Ik kijk er echter al naar uit om in het voorjaar de groentesoep met bladeren van de Ratelpopulier te proberen of de Lentenaaldlikeur van de Grove den. En ook de sla van jonge Esdoornbladeren lijkt me erg lekker. Elke boom en struik in dit boek komt namelijk met een leuk recept.

Zoek je nog een cadeau voor onder de kerstboom? Dan is dit boek zeker een leuke aanrader.

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.