Boekrecensie : De Helende Kracht van Thee

Ann Vansteenkiste, herboriste en theesommelier lanceerde begin maart haar derde boek : “de Helende kracht van thee”, uitgegeven door Sterck & Devreese.

Haar eerdere boeken, “de Stille kracht van thee” en “Zelfgeplukt’ krijgen hiermee een mooi vervolg.

Aan het begin van het boek beschrijft Ann haar bezoek aan een Koreaanse non, Jeong Kwan, en noemt ook de reportage welke is gemaakt over deze zenboeddhistische non/chef-kok. Dit is absoluut de moeite waard om te bekijken, je vind de aflevering op Netflix : Chef’s table, volume 3, aflevering 1.

Ann schrijft verder over het belang van water en de temperatuur ervan. Icetea, kefir en kombucha hebben hun eigen hoofdstuk. Kruideninfusies en zelfverzorging met thee en kruiden beslaan een groot deel van het boek.

Je vind leuke lekkere theerecepten in het boek en wanner het over de Helende kracht van thee gaat een lijst met aandoeningen/symptomen met uitgebreide overzichten welke kruiden erbij te gebruiken zijn en wat hun werking is.

Zoals Ann zelf zegt op de achterkant van het boek: ‘thee zetten en drinken maakt je blij. Het is een dagelijks ritueel dat zorgt voor een ontspannend moment’.

En, ik weet dat ze gelijk heeft, wanneer mijn dagelijkse ochtendritueel met het maken van m’n ochtendthee bestaande uit  kruiden niet gemaakt kan worden omdat er één van de kruiden even niet verkrijgbaar is…..dan word ik niet zo vrolijk.

Meer weten over Ann?  www.curiosithee.be

Scroll naar boven