Bij het Herboristengilde stond in de maand mei de Rozemarijn (Salvia rosmarinus) in the picture op Instagram.
Hieronder de reeds geposte tutorial (met receptuur) over het maken van een rozemarijnoliemaceraat!
🌿Nodig:

- Gedoogde Rozemarijn
 Olijfolie, of een andere olie die tegen hitte kan. 

- Optioneel: vitamine E (verlengd de houdbaarheid)
.
- Hitte bestendige pot
 .
- Warmte bron: yoghurtmachine, crockpot of au bain mariepan.

- Fles om in te bewaren.

- Etiket.
🌿Bereiding:
- Pluk bloeiende Rozemarijntoppen en droog deze op lage temperatuur

- Rits de gedroogde blaadjes van de takjes en maak ze iets kleiner

- Doe ze in een hitte bestendige pot.

- Overgiet het met de olie: ongeveer 1 deel Rozemarijn en 2 delen olie.

- Verwarm de olie nu voor ongeveer 24 tot 48u op 50 graden. (Als je water gebruikt als warmtebron laat het dan niet droogkoken).

- Zeef de Rozemarijn uit de olie en filter het daarna door een dunne doek. 

- Voeg 1% vitamine E of anti-ranz toe om de houdbaarheid te verlengen.

- Bottelen en etiketteren. 

Download de tutorial om je goed op weg te helpen:
Ga je ook aan de slag? Leuk als je je recepten en filmpjes met ons deelt via website@herboristengilde.nl. Zo kunnen ze met iedereen worden gedeeld via het wekelijkse nieuws.