Een tutorial over het maken van een rozemarijnoliemaceraat!

Bij het Herboristengilde stond in de maand mei de Rozemarijn (Salvia rosmarinus) in the picture op Instagram.

Hieronder de reeds geposte tutorial (met receptuur) over het maken van een rozemarijnoliemaceraat!

🌿Nodig:


  • Gedoogde Rozemarijn
 Olijfolie, of een andere olie die tegen hitte kan. 

  • Optioneel: vitamine E (verlengd de houdbaarheid)
.
  • Hitte bestendige pot
 .
  • Warmte bron: yoghurtmachine, crockpot of au bain mariepan.

  • Fles om in te bewaren.

  • Etiket.

🌿Bereiding:

  • Pluk bloeiende Rozemarijntoppen en droog deze op lage temperatuur

  • Rits de gedroogde blaadjes van de takjes en maak ze iets kleiner

  • Doe ze in een hitte bestendige pot.

  • Overgiet het met de olie: ongeveer 1 deel Rozemarijn en 2 delen olie.

  • Verwarm de olie nu voor ongeveer 24 tot 48u op 50 graden. (Als je water gebruikt als warmtebron laat het dan niet droogkoken).

  • Zeef de Rozemarijn uit de olie en filter het daarna door een dunne doek. 

  • Voeg 1% vitamine E of anti-ranz toe om de houdbaarheid te verlengen.

  • Bottelen en etiketteren. 


Download de tutorial om je goed op weg te helpen:

Ga je ook aan de slag? Leuk als je je recepten en filmpjes met ons deelt via website@herboristengilde.nl. Zo kunnen ze met iedereen worden gedeeld via het wekelijkse nieuws.

Scroll naar boven