Geen Instagram… geen punt

Op onze homepage zijn de laatste 6 berichten van Instagram te bekijken. Je hebt hiervoor GEEN instagram of ander social media account nodig. Gewoon op de afbeeldingen bij ‘Kruid in beeld’ op de homepage klikken en je ziet direct de zeer afwisselende inhoud. Claude Hollebecque en Marijke de Bruijn verzorgen al jaren allerlei leuke berichtjes en weetjes over allerhande kruiden. Hieronder hun laatste 2 berichten over banaan. Het banaan rijstmasker werkt uitstekend heb ik zelf ervaren 🙂

Je zou het niet verwachten maar wist je dat de banaan eigenlijk een kruid is?
De bananenplant is een megagroot kruid (geen boom). De wilde voorouder van de banaan zag er heel anders uit. De banaan zoals we em nu kennen is in wezen gecultiveerd zodat we hem kunnen eten als vrucht.
🌿
Wist je dat de gele banaan nog steeds niet rijp is? De banaan is het lekkerst en het zoetst als het zetmeel in de banaan is omgezet in suikers. En dat is pas zodra de banaan bruine/zwarte vlekken heeft. Veel mensen denken dat de banaan dan bedorven is, maar het tegendeel is waar.
🌿
De banaan bevat veel vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft zoals een hoog gehalte aan kalium, maar ook calcium, ijzer, fosfor, zink, jodium en vitamines A, B, C en E.
🌿
Volgens onderzoek bij mensen die aan een depressie lijden, voelden deze mensen zich beter na het eten van een banaan. Bananen bevatten namelijk ook tryptofaan. Dat is een aminozuur dat het lichaam omzet in het serotonine. Deze neurotransmitter heeft een gunstige invloed op je stemming, je zelfvertrouwen en je slaap.
🌿
Bananen zijn rijk aan B-vitamines, die helpen het zenuwstelsel te kalmeren. En zo heeft de banaan nog veel meer gezondheidsvoordelen en beauty voordelen.
🌿
Banaan rijstmasker:
– Schil de (bio)banaan en snijd de schil (dus niet de banaan zelf) in stukjes.
– Doe de schil van de banaan in een pan met 1 glas water en 1 eetlepel bio rijst.
– 15 minuten zacht koken.
– Dan pureren, zeven en laten afkoelen.
– Deze breng je op je gezicht, nek of andere plekken aan. .
– Na 10 minuten haal je het eraf .
– Doe je favoriete creme erop en ondek hoe jonger je bent geworden…😊

En natuurlijk willen we graag een lekker receptje delen. Misschien lekker om het weekend mee te beginnen. Claude maakte deze overheerlijke bananen cake.
🍌
Voor deze bananencake/brood ga je 3 mooie gele biobananen met havermoutmeel prakken met een vork.
🍌
Havermoutmeel kan je heel makkelijk zelf maken als je een blender hebt. Je doet dan de havermout in de blender en doet deze op de hoogste stand. In een mum van tijd heb je Havermoutmeel.
🍌
Dan doe je er 2 rijpe avocado’s, rozijnen (naar smaak), geraspte schil van een biologische (!) sinaasappel en kruiden er doorheen zoals kaneel en steranijs (gemalen).
🍌
Dan meng je er 3 eieren met zaden (zoals zonnebloempitten, lijnzaad, nigella, sesam) er doorheen. En op laatste een eetlepel (of zakje) bakpoeder).
🍌
Het beslag moet dik zijn.
Ook is het erg lekker om er stukjes pure chocolade (85%) doorheen doen en bevroren blauwe bessen .
🍌
Stort het in de vorm waarin je je cakes maakt en doe de oven op 180 graden. Laat het er 75 minuten inzitten. Kijk of het gaar is met een prikker of mes.
🍌
En daarna….is het “geduldig afwachten” tot die is afgekoeld zodat je heerlijk kan genieten van deze heerlijke cake met een lekker kop kruidenthee .

Scroll naar boven