Gildedag op 9 maart a.s.

Op zaterdag 9 maart a.s. is er weer een Gildedag met zadenruilmarkt en twee verschillende en interessante lezingen. We hopen elkaar daar weer te ontmoeten!

Programma 9 maart

9.30 uur   
Inloop

10.00 tot 12.00 uur 
Lezing Duizendblad door Tinka van Egten

12.00 tot 14.00 uur
Zadenruilmarkt, lunch & tijd om elkaar te ontmoeten

14.00 tot 16.00 uur
Lezing Tuinieren met natuurlijke bestrijders en bestuivers door Ton Janssen

Lezing Duizendblad
In de ochtend wordt door herborist in opleiding Tinka van Egten een interactieve lezing gegeven over één van de meest bijzondere en veelzijdige planten uit onze “achtertuin”; de Achillea Millefolium ofwel Gewoon duizendblad. Naast de duizend dingen waar deze plant goed voor is, komen juist ook de geschiedenis, culturele en spirituele gebruiken van de plant aan bod. Daarnaast worden diverse praktische en alternatieve gebruiksmogelijkheden behandeld.

Zadenruilmarkt
Velen van ons beschikken over zaden van bijzondere of juist heel gewone planten en (on)kruiden. Op deze markt biedt Marry ons de mogelijkheid deze zaden met elkaar te ruilen of uit te wisselen (eventueel tegen een kleine vergoeding of iets anders leuks of zelfgemaakts als je zelf geen zaden hebt). Ook favoriete recepten voor het bereiden van de oogst van de zaden ter inspiratie zijn welkom, zodat anderen daar een foto van kunnen maken en ermee aan de slag kunnen.

Lunch & tijd om elkaar te ontmoeten
Je kunt deze dag je eigen lunch meenemen, Tijdens de lunchpauze is er ook uitgebreid gelegenheid om elkaar te ontmoeten! En je kunt natuurlijk de kruidentuin van Marry bezoeken.

Lezing Tuinieren met natuurlijke bestrijders en bestuivers
Benieuwd hoe je je kruiden en groenten kunt kweken zonder gebruik van gif en chemicaliën?
Dan kondigen wij met trots aan een unieke lezing van Ton Janssenprofessionele tomatenteler en “uitvinder” van het TastyTom-tomaatje. Ton Janssen heeft jarenlange ervaring met het gebruik van insecten die in de kassenteelt worden in gezet als natuurlijke bestrijders en bestuivers. Op kleinere schaal zijn deze ook te gebruiken door de kleine teler zoals herboristen, die zelf kruiden en groenten kweken in tuin en kas. In deze lezing, die rijk is aan demonstatiemateriaal, vertelt Ton Janssen op levendige wijze hoe je op een eenvoudige manier deze natuurlijke bestrijders en bestuivers naar je tuin kunt krijgen.

Scroll naar boven