Claudia Bosch-Swaen

Herborist

Kruidenateljee de Swaen

Beste collega’s,

Na 3 jaar onderweg te zijn geweest bij de Europese Academie mag ik mij nu Meester Herborist noemen en aanmelden bij dit mooie Gilde.

Eigenlijk duurde deze reis al vanaf mijn prille jeugd. De liefde voor de natuur loopt als een rode draad door mijn leven. Nog altijd zeg ik: vooral blijven leren ongeacht je leeftijd! En dat is wat ik doe….
In 1984 startte ik mijn werkzame leven in de zorg en heb hier aan alle facetten mogen proeven. Van ouderenzorg tot psychiatrie en van terminale zorg tot dagbesteding, begeleiding en wijkzorg. Ik heb het allemaal gedaan. Echter heb ik ook gezien en ervaren hoe die zorg in de loop der jaren veranderd is en die verandering is in mijn ogen niet ten goede geweest.
Naast de zorg ben ik altijd andere dingen blijven doen. Cursussen edelstenen, kruidencursus, Reiki en ook een volledige opleiding tot Medisch Pedicure. Een cursus positieve psychologie en een HBO-opleiding tot ACT-therapeut. Mijn liefde voor de natuur en mensen helpen kwam telkens weer om de hoek kijken.

Een aantal jaren geleden mochten we op dit prachtige landelijke plekje komen wonen, waar inmiddels de plek en ook wij zelf een gigantische metamorfose ondergaan hebben.
Op een gegeven moment “paste de zorgjas mij niet meer”. Het was klaar!
De kruidencursus was niet meer voldoende, ik had behoefte aan meer kennis en startte met de opleiding tot herborist. Ik ben van nature iemand die de lat wat hoger legt, dus het derde jaar (Meester Herborist) kon niet uitblijven. En nu komt voor mij alles samen!

Inmiddels geef ik diverse workshops en kruidenwandelingen. Ook voor kruidenadvies en kruidenbereidingen op maat kunnen mensen bij mij terecht. Ik werk vanuit een holistische visie en maak gebruik van alle ervaring en kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan.
Ik ben veel buiten en geniet met volle teugen van mijn kruidentuin, moestuin en dieren. Steeds meer terug naar de basis. Naar de belangrijke dingen in het leven.

Ik beschouw het eigenlijk een beetje als een missie om anderen bewust te maken van al het moois en goeds dat moeder aarde ons te bieden heeft, als we het maar kunnen zien…..

Contact gegevens

Bovenste Puth 11
6155 NE Puth (L)
Limburg

E-mail adres: claudiaboschswaen@gmail.com

Telefoon: 06 36281931

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.