Elvira van Tinteren

Herborist

Informatie

Als vrijwilliger werk ik bij Gelders Landschap & Kastelen in de moestuin van Kasteel Doorwerth. Het is een tuin passend bij de periode tussen 1650 – 1800, aangelegd volgens het Hollands classisisme. Ik ben daarin verantwoordelijk voor het onderhoud van de rabatten; de bloem/kruidenranden langs de groentebedden. Regelmatig geef ik ook rondleidingen door deze tuin.

Daarnaast ben ik als vrijwilliger werkzaam bij De Boschhoeve, een kwekerij met meerdere siertuinen waarin men inspiratie kan opdoen voor het ontwerpen van een eigen tuin. De planten die op de kwekerij verkocht worden zijn afkomstig van de eigen planten uit de moedertuin. Er is ook een schitterende grote moestuin waarin men kan zien hoe bloemen en groenten naast elkaar in borders en bordervakken geplant kunnen worden. Vanaf 1 februari is er elke maand een marktdag met thema met diverse kramen op tuingebied.
Bij de Boschhoeve heb ik ook regelmatig workshops gegeven: over kruiden, eetbare bloemen, theeën enz.

Daarnaast onderhoud ik een aantal tuinen van particulieren die er op grond van hun leeftijd niet goed meer aan toekomen, maar wel graag hun tuin netjes willen zien.

Thuis heb ik een eigen werkplaats: officina waar ik zalven maak; de brandnetel en goudsbloemzalf hebben een vaste aftrek vanwege hun goede werkzaamheid.  Desgewenst geef ik advies bij gezondheidsklachten en maak ik de producten die daarbij nodig zijn.

Ik ben acht jaar (2011-2019) in het bestuur van het Herboristengilde als secretaris werkzaam geweest. Fijn dat het Gilde zo groeiende is!

 

 

 

 

Contact gegevens

Houtsniplaan 10
6865XX Doorwerth
Gelderland

elviravt@msn.com
06 44328244

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.