Hedwig Schoots

Herborist

GRADINKA Kruidentuinen, Hedwig Schoots

GRADINKA betekent‭ ‬“tuintje‭”‬ in het Bulgaars en dit is een knipoog naar de mooie Bulgaarse zang, waarin veel gradinka’s bezongen worden.

Na de biologische landbouwopleiding aan de Kraaybeekerhof en de herboristenopleiding van De Sprenk, ben ik vol voor de kruiden gegaan.
In onze biologisch-dynamische‭ tuinen kweken wij planten op van ruim 300 geneeskrachtige‭ ‬kruiden, groenten,
keukenkruiden, verfkruiden, eetbare bloemen en wilde planten. We krijgen regelmatig hulp van vrijwilligers of stagiaires. Ook geef ik workshops op het gebied van zeep maken of het maken van zalf en creme. Van de kruiden maken we thee, zalf, zeep, massageolie en tincturen (voor een paar winkels, voor markten en voor onze webwinkel), en we verven er de wol mee; van de eetbare wilde planten maken we likeuren en ‘wilde pesto’ .‭
Veel‭ ‬van‭ ‬wat een beetje apart‭, geneeskrachtig ‬en‭ ‬eetbaar‭ is hebben wij inmiddels in de tuinen staan.‭ Het bewaren van de zaden voor een volgende teelt hebben wij altijd al gedaan en dit is nu uitgebreid tot een levendige‭ handel, op zadenmarkten en via de website.‭ Wij vinden
het mooi om zo de biodiversiteit in stand te houden én om mooie producten te kunnen maken voor een natuurlijke manier van leven.

Contact gegevens

Krommehoekstraat 41
6641KR BEUNINGEN
Gelderland

info@gradinka.nl

Telefoon 06-45636802

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven