Jacqueline van Liere

Herborist

Makor

Mijn naam is Jacqueline van Liere en ik ben na meer dan twintig jaar betrokken te zijn geweest bij ontwikkelingswerk en anti-mensenhandel, internationaal opgeleid tot natuurgeneeskundig klinisch kruidengeneeskundige, aromatherapeut en darmmicrobioomtherapeut. Ik ben ontzettend enthousiast over het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en met deskundigheid en enthousiasme help ik vrouwen (en kinderen) om op holistische wijze meer in evenwicht te komen en gezonder te worden.

Voor alle cliënten in mijn praktijk maak ik plantmedicijnen op maat; met kruiden uit mijn eigen medicinale tuin of voedselbos, of met ingekochte biologisch gecertificeerde kruiden (en andere ingrediënten). Met uiterste precisie en aandacht neem ik de tijd om plantmedicijnen te formuleren en samen te stellen. Hierbij staat de cliënt, zijn/haar constitutie en levensverhaal centraal, omdat ik geloof dat elk mens dat waard is  én omdat het een manier van werken is die bij mijn persoonlijkheid past.

Ook werk ik graag met behandelend artsen en andere specialisten en bespreek ik met hen graag mogelijkheden om medische behandelingen en therapieën te ondersteunen door middel van klinische kruidengeneeskunde en andere complementaire zorg. Daarom heb ik me klinisch laten opleiden, zodat ik niet alleen gedegen kennis over kruiden(geneeskunde), aromatherapie, voeding en darmgezondheid heb, maar juist ook over reguliere geneeswijzen, anatomie, fysiologie, pathologie, etiologie (de leer die oorzaken van ziekte onderzoekt), plantenchemie, farmacologie en kinetica met betrekking tot reguliere medicijnen, kruiden en etherische oliën. De openheid die bij artsen en specialisten ontstaat als ze zien dat je weet wat je doet, is in mijn ervaring heel bemoedigend en hartverwarmend. Het opknappen van cliënten als gevolg daarvan (inclusief de mogelijkheden die ontstaan om bepaalde reguliere medicatie in samenwerking met een arts af te kunnen gaan bouwen) vind ik geweldig en geven ook reguliere behandelaars een nieuwe blik op gezondheid en de geneeskracht van planten. De artsen met wie ik tot nu toe mocht samenwerken, gaven stuk voor stuk aan dat ze onder de indruk zijn geraakt van de geneeskracht van planten en willen hier graag meer over leren. Ik kan niet omschrijven hoe ontroerend mooi ik dat vind.

Naast mijn werk als kruidengeneeskundige ben ik vrouw van een biologische regeneratieve boer. Ik ben toen we in januari 2015 trouwden deel geworden van zijn gezin met drie kinderen, die inmiddels  17, 19 en 21 zijn. We leven in het buitengebied van een klein dorp tegen de grens van België aan, zonder buren en omgeven door biologisch, biologisch dynamisch land en heel veel prachtige bossen, waar je mij dagelijks kunt vinden. We leven een rustig en ontspannen leven en zijn door de jaren tevens een thuis geworden voor mensen die in onze maatschappij hun draai niet zo goed (meer) kunnen vinden. Denk aan mensen die herstellen van depressie, psychiatrische klachten, een burn-out, enzovoort. We geloven dat verbinding met de schepping en met mensen een sleutel tot herstel is en zien hoe mensen tot bloei komen als we hun de ruimte te geven om te zijn wie ze zijn.

Contact gegevens

Noord-Brabant

Contact: jacqueline@makor.care

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven