Marijke de Bruijn

Herborist

Kruidkapje

Ooit ben ik begonnen als activiteitenbegeleidster.  Hierin merkte ik al dat mijn hart bij de gehandicaptenzorg lag. Maar ik was ook al erg geïnteresseerd in  “natuurlijke”methodes.  Zowel op het vlak van voeding als van kruiden.

In ons eigen gezin hebben we hiermee persoonlijke ervaring. Onze jongste zoon heeft o.a. ASS en heeft een verstandelijke beperking.
Ik heb destijds  zowel op biomedisch vlak, als op therapeutisch vlak ervaring opgedaan  Naast een zeer intensieve training bij ons thuis, later ook op school.  Ook in deze tijd gebruikte ik al de kruiden als ondersteunend middel om zijn leven wat makkelijker te maken.

Ondertussen werd ik eigenaresse van de webwinkel Educratief.nl. Dit heb ik 10 jaar met passie gedaan. Ik verkocht educatieve en therapeutische hulpmiddelen met mijn ervaring op de achtergrond.
Deze webwinkel ben ik begonnen met in mijn achterhoofd onze altijddurende zoektocht naar hulpmiddelen en specifiek speelgoed.

Hier ben ik mee gestopt, en ik heb gekozen om een andere weg te volgen en een kruidenvakopleiding te gaan volgen. Deze opleiding heb ik inmiddels afgerond met een diploma.

Mijn volgende stap is om kinderen en volwassenen te helpen om in hun kracht te komen. Vanuit hier een basis te vormen om stabiliteit in het leven te krijgen.  Ik zou graag de kruiden hiervoor willen inzetten.

Verder ben ik momenteel actief bij de Hortus Harderwijk.  We ondersteunen scholen met lesmateriaal over de natuur.  We maken hierbij gebruik van uitgebreide programma’s en lesboxen over diverse onderwerpen.  Beschikbaar van groep 1 t/m 8.  Het is enorm leuk om te zien hoe de kinderen hiervan genieten.

Onder het pseudoniem Kruidkapje vertel ik elke maand over een kruid en deze publiceer ik ook op facebook.  Ik hoop hiermee de kruiden wat laagdrempeliger te maken voor mensen die er graag meer over willen weten.  En om ze te prikkelen om hier meer mee te gaan doen.

Contact gegevens

Parallelweg 26-16
3849 MN Hierden
Gelderland

kruidkapje@protonmail.com

06-45494744

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven