Marja Smits

Herborist

Informatie

Op dit moment (Januari 2024) werk ik nog als datamanager in een vrij drukke baan maar ik hoop binnen twee jaar met pensioen te kunnen gaan. Dan begint voor mij de periode dat ik full time fytotherapeut mag zijn. Ik heb een flink aantal jaren mijn vrije uren besteed aan diverse studies op het gebied van herborisme en fytotherapie. In 2023 heb ik de master opleiding fytotherapie bij Herba Sanitas met positief resultaat afgerond; maar zoals we allen weten is dit vakgebied zo immens groot dat het leren op dit gebied mijn hele leven door zal gaan.

Door mijn werk als data manager ben ik bekend met database toepassingen die ik graag verder in wil gaan zetten om in mijn eigen fytotherapie praktijk te gaan gebruiken. Daarnaast denk ik aan het beschikbaar stellen van deze database content aan mede herboristen en fytotherapeuten.

Hoe de opzet van mijn eigen praktijk gaat worden, staat nog volledig open, omdat ik mezelf de mogelijkheid wil gunnen alle aspecten die ik belangrijk en leuk vind hierin op te nemen.  Wat ik in ieder geval op wil nemen is:

  • Het zelf kweken van geneeskrachtige planten en waar dit niet mogelijk is contacten op te zetten met derden.
  • Kennisoverdracht van toepassingen van planten, kruiden in het dagelijks leven (ook als geneesmiddel) realiseren en dit dan met name mogelijk maken voor mijn omgeving met de “kleine portemonnee”.
  • Specialisatie in de behandeling van Diabetes type II en de huidaandoeningen Psoriasis en Lichen Sclerosus.
  • Samenwerken met mensen die bewust omgaan met de natuur, de dieren en de mens daarin zodat we een prettige leefwereld voor iedereen over kunnen houden

 

Contact gegevens

Koestraat 14

5451 PH

Noord Brabant

Contact gegevens

Koestraat 14
5451 PH
Noord Brabant

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven