Petra Sintnicolaas

Herborist

Roots.care

Mijn naam is Petra Sintnicolaas, eigenaar van Roots – Praktijk voor natuurgeneeskunde, aromatherapie en massages. 

Mijn praktijk Roots bevindt zich in Vlaardingen. Een aantal jaar geleden heb ik de basisopleiding geneeskrachtige Westerse kruiden gevolgd bij HerbaSanitas. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere kennis gemaakt met etherische oliën en CO2 extracten. Omdat ik op een goede en veilige manier etherische oliën wilde leren inzetten, ben ik een 3-jarige HBO opleiding gaan volgen bij FytArom. FytArom is een geaccrediteerde opleiding waar zowel fytotherapie (kruidenkennis) als aromatherapie gedoceerd wordt.

Voor mijn afstudeerscriptie bij FytArom heb ik onderzocht of aromatherapie de klachten als gevolg van fibromyalgie van verminderen en kwaliteit van leven kan toevoegen.

Op de website volksgezondheidenzorg.nl van VWS staat de volgende omschrijving:
“Kwaliteit van leven is een subjectief begrip. Het zegt iets over hoe de persoon zijn of haar lichamelijke, psychische en sociale functioneren ervaart. Het kan daarnaast ook objectieve aspecten betreffen, bijvoorbeeld als het gaan om beperkingen als gevolg van ziekte”

Kwaliteit van leven heeft betrekking op tevredenheid met het leven, met de lichamelijke en psychische gezondheid. Veel gebruikte indicatoren voor het meten van kwaliteit van leven zijn, het ervaren van gezondheid, het hebben van beperkingen (functioneringsproblemen) en regie hebben over het eigen leven.

Als natuurgeneeskundig aromatherapeut, kijk ik naar de totale mens en niet alleen naar de klachten.
Voor je met mij een therapeutisch traject in gaat, krijg je een vragenlijst waarin ik van alles van je wil weten. Niet alleen de klachten, maar ook je achtergrond, levensstijl, voeding eventuele medicatie en veel meer.

Samen gaan we kijken naar welke klachten jij wilt aanpakken.

Petra Sintnicolaas

Roots Care

Contact gegevens

p/a Paramedisch Centrum Vlaardingen, Dillenburgsingel 10
3136 EB VLAARDINGEN
Zuid-Holland

Email: info@roots.care
WhatsApp: 06-17414261

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven