Rika in haar kruidentuin

Rika Verhoef

Herborist

Herborika

Mijn achtergrond ligt in het onderwijs, waar ik als docent en onderwijskundige alle leeftijden (van peuter tot volwassene) en alle niveaus heb leren kennen. Doordat ik door alle verschillende opleidingen heen steeds dezelfde ‘problemen’ tegenkwam, en zelf een grote kruidentuin had, ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die kruiden bieden in het onderwijs. Ze kunnen ondersteunen bij het leer- en prestatievermogen doordat ze het geheugen, de concentratie en het vermogen om helder te denken positief beïnvloeden en vermoeidheid tegengaan. Daarnaast hebben ze een ontspannende werking, waardoor stress, (faal)angst en agressie verminderen.

De kruidenopleiding was een heel mooie start, maar bood nog niet voldoende houvast om het onderwijs mee in te gaan, vandaar dat ik ook de opleiding heb gedaan tot voedingsadviseur. Ook bij de voeding keek ik naar hersenontwikkeling en leervermogen. ‘Verbreiningsvoeding’ heb ik dat genoemd. Dat pakket van ervaringen en opleidingen gaf een mooi afgerond geheel om mee aan de slag te kunnen. Het resulteerde in workshops voor docenten en studenten, lezingen op ouderavonden en activiteiten met leerlingen.

De laatste jaren geef ik voornamelijk als docent voeding, kruiden en moestuin bij Velt (Belgisch/Nederlandse Vereniging voor Ecologisch leven, koken en tuinieren) , workshops voor heel verschillende groepen. Onderwerpen zijn onder andere eetbare bloemen, kind en kruid, kruiden in het onderwijs, fermenteren, tuinieren met onkruid, de bodem als basis, een eetbare siertuin, groentespreads. ecozoet en duurzaam tuinieren en koken.

Contact gegevens

Roermond
Limburg

e-mail: info@herborika.nl

Cases

Geen cases.

Inspiratie

Scroll naar boven