Kipburgers…net ff anders

Kipburgers (6 personen)

Ingrediënten

  • 500 gr scharrel kippendijen
  • 3 eetlepels bio paneermeel
  • 1 ei
  • 2 biologische uien
  • 4 kleine teentjes biologische knoflook
  • 1 eetlepel zelfgemaakte salie mosterd
  • 2 theelepels heermoeszout met vleugje daslook (eigen maak)
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijnnaaldjes (vers)
  • 1 eetlepel fijn geraspte gember
  • 2 theelepels fijngehakte gedroogde engelwortel (eigen oogst)
  • 1 eetlepel gedroogd venkelzaad (eigen oogst)
  • Bio zonnebloemolie

Voor de burgertopping

Veldkers, barbarakruid, jong duizendblad & bloedzuring (klein, jong blad)

Nodig: Koffiemolen (die je alleen gebruikt om kruiden te malen) en keukemachine.

Bereidingswijze

Doe de stukjes gedroogde engelwortel in de koffiemolen en maal zo fijn mogelijk. Zeef het eindresultaat en gebruik de poeder. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan.

Bak ze een kwartiertje op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en zacht zijn. Ondertussen hak je rozemarijn en knoflook. De laatste 5 minuten voeg je 1 eetlepel gehakte rozemarijn,  de knoflook en venkelzaadjes toe.

Maal de kippendijen tot een grof gehakt in de keukenmachine. Voeg het paneermeel, ei en zout toe en de rest van de rozemarijnnaaldjes, mosterd, gember en engelwortel.

Vorm met natte handen 6 burgers van het kipmengsel en bak ze goudbruin en gaar.

Heerlijk samen met voorjaarstamppot.

Plaats een reactie