A.Vogel tuinen

Adres

Eperweg 5
’t Harde

Entree

Gratis

Winkel

Ja

Horeca

Ja
In het gloednieuwe, interactieve bezoekerscentrum prikkelen we je zintuigen en geven we je een uniek kijkje in de keuken van natuurlijke gezondheid en onze A.Vogel producten. In de tuinen zelf oogsten we jaarlijks zo’n 50.000 kilo heilzame planten. Maar wat is het verhaal achter die planten? Hoe kweken we de planten? Hoe halen we de werkstoffen eruit? En hoe verwerken we alles tot A.Vogel product? Met foto’s, film, een luistertour, proeverijen en verschillende interactieve elementen laten we je dat zien én beleven in het A.Vogel bezoekerscentrum.
Jarenlang deed de Zwitser Alfred Vogel onderzoek naar natuurlijke geneeswijzen. In de A. Vogeltuinen is het resultaat daarvan te zien. 

Openingstijden

Je bent van mei t/m oktober van harte welkom in ons bezoekerscentrum: maandag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zon- & feestdagen: gesloten.
Wandelen in en om de A.Vogel tuinen kan het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang.

Activiteiten

Halverwege de A.Vogel tuinen kun je, vers van het land, proeven van verschillende kruiden. Net zoals Alfred Vogel vroeger deed. Zo ontdek je verrassende, nieuwe smaken en lekkernijen.
Wees gerust, alles in de pluk- en smultuin is veilig om te eten. Let wel even op de beestjes…

Je glibbert door leem, banjert door een diepe bak met bladeren, laat je voeten kietelen door verschillende kruiden en ga zo maar door. Op het blotevoetenpad stap je van de ene voel beleving in de andere en neem je verschillende hindernissen door water en moeras. Gelukkig staat er een waterpomp waar je je voeten weer schoon kunt maken. Leuk voor jong en oud!

Wat is er nou leuker dan zelf de natuur verkennen met tóch wat informatie bij de hand? Binnen bij het A.Vogel Bezoekerscentrum pak je gratis een audiotour mee (alleen beschikbaar tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum). Onderweg langs de A.Vogel route kun je de verschillende punten scannen en hoor je van alles wat leuk en inspirerend is om te weten.

Winkel

In het bezoekerscentrum kun je alle A.Vogel producten aanschaffen (je kunt alleen met PIN betalen).

In verband met de faciliteiten van het bezoekerscentrum is groepsbezoek mogelijk tot maximaal 20 personen. Hierdoor is het dus mogelijk dat het bezoekerscentrum vol is. Gelukkig is er in de tuinen ruimte genoeg! Er worden geen reserveringen aangenomen.

Horeca

In het bezoekerscentrum kun je een kopje koffie, (verse) thee en wat lekkers kopen (self service). Er is geen restaurant. Je kunt alleen met PIN betalen.

Parkeren en toegankelijkheid

De paden van de parkeerplaats naar het bezoekerscentrum en de wandelpaden door de tuinen zijn niet geasfalteerd. De A.Vogel tuinen en het bezoekerscentrum zijn daarom beperkt toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Honden niet toegestaan in de tuinen.
Scroll naar boven