Aceretum esdoornpark

Adres

Rijneveld 72
Boskoop

Entree

Winkel

Ja

Horeca

Ja

Het Aceretum is te vinden in de tuin van kwekerij Esveld.
Op ons bedrijf zijn een aantal van de Nederlandse Plantencollecties te bezichtigen. Dit is een initiatief van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen.

De verzameling is begonnen in de zestiger jaren en omstreeks 1970 kwam de huidige benaming Aceretum in zwang. De aanleiding tot deze verzameling was destijds de zeer grote plant van Acer shirasawanum ‘Aureum’ (toen nog bekend onder de naam Acer japonicum ‘Aureum’). Deze kolossale plant is nog steeds aanwezig en is nu naar schatting 150 jaar oud.
Het Aceretum werd ingericht als Arboretum.

De collectie Esdoorns bestaat uit ruim 1000 soorten en is daarmee waarschijnlijk de grootste verzameling Esdoorns, op één plek, ter wereld.
In de zomer worden Esdoorns om de grote diversiteit van hun bladeren gewaardeerd. Omdat ze in zoveel vormen, maten en kleuren voorkomen.
Esdoorns staan ook bekend om hun prachtige herfstkleuren. In het najaar vrolijken ze je op met hun fel gele, oker, oranje, bruinrode, karmijnrode en felrode kleuren.

De Plantencollecties zijn: Abelia, Acer (het Aceretum), Camellia, Enkianthus, klimmende Lonicera, Pieris, Sarcococca, Osmanthus en Japanse Azalea. De collectie is vooral interessant tijdens de maanden mei en juni, als het jonge blad ontwikkeld is; ook in oktober zijn de herfstkleuren dikwijls spectaculair, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Openingstijden

Maandag tot en met zaterdag van 9 tot 17 uur.
Zondagen zijn we gesloten.

Extra openingstijden:
Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Tweede Pinksterdag: van 9 tot 5 uur.

Gesloten op: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en in de 2 weken waarin Kerstmis en Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag vallen

Activiteiten

Winkel

Kwekerij Esveld

Horeca

Het koffie- en theehuis Yume, te vinden op het terrein van PlantenTuin Esveld, heeft  de volgende openingstijden:

Maandag: 12.00 – 17.00
Dinsdag t/m Zaterdag: 10.00 – 17.00
Zondag: gesloten.

Parkeren en toegankelijkheid

Het gehele Aceretum is rolstoel toegankelijk.
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.