Arboretum Assen

Adres

Ten Oeverstraat 11 (entree Noord), Pitteloseweg 1 (entree Zuid)
Zeijerveen

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Nee

In 1997 is het initiatief genomen om een bijzondere bomentuin in Assen te ontwikkelen. In 2005 is het Arboretum officieel in gebruik genomen. We zijn bijzonder trots op onze bijzondere bomencollectie in het Drentse Assen. Een Arboretum, het Latijnse woord voor bomentuin, is een met wetenschappelijke bedoeling bijeengebrachte verzameling van houtige gewassen.

De opzet van het prachtige Arboretum in Assen is heel erg eenvoudig. We hebben er bewust voor gekozen om niet alle eiken en populieren bij elkaar te planten. In onze bijzondere bomentuin zijn alle bomen geordend naar herkomst uit de drie werelddelen van het Arboretum: Azië, Amerika en Europa. Een unieke opzet.
Om u een voorbeeld te geven: De zomereik groeit in Europa en staat hierdoor logischer wijze in het Europese gedeelte. De moeraseik komt voor in Amerika en is dus te vinden in het Amerikaanse deel van het Arboretum.

In totaal heeft het Arboretum honderden verschillende soorten bomen uit deze werelddelen in hun natuurlijke groeivormen. Het duurt jaren voordat alle bomen in het Arboretum zijn volgroeid. Ondanks dat kunt u toch heerlijk wandelen over onze zorgvuldig aangelegde paden langs de meest exotische bomen en struiken. Voel u vrij om het Arboretum te ontdekken.

Openingstijden

Het hele jaar van zonsopgang tot en met zonsondergang

Activiteiten

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Parkeren kan langs de Pitteloseweg (entree zuid) of bij de golfbaan aan de Ten Oeverstraat (entree noord). Honden zijn van harte welkom, wees aub alert op het graven van gaten en verstoren van overige fauna.
Scroll naar boven