Arboretum Bokrijk

Adres

Bokrijklaan 1
Genk

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Ja

Het Arboretum is een 18 hectare groot belevingsbos met een van de grootste planten-, bomen- en struikencollecties van België. Je vindt er onder andere hulst, magnolia, rododendron en een collectie eiken en beuken. Daarnaast ook verschillende soorten varens en bamboe. Vele van deze planten zijn met uitsterven bedreigd of verdwenen al uit hun natuurlijke habitat.

Een bewegwijzerde wandelroute van 2 km loodst je langs de mooiste plekken.

Het Arboretum van Bokrijk is opgebouwd uit een landschappelijk gedeelte, een moerastuin en een bosarboretum. Deze deelgebieden vertegenwoordigen biotopen die overal ter wereld kunnen voorkomen en waaronder een specifieke flora in de vorm van varens, houtachtige gewassen en kruiden kan groeien.

Begin jaren ’60 opgezet in een samenwerkingsverband tussen wetenschappelijke instellingen van Limburg (bosbiologisch centrum), de politieke overheden van de provincie en enkele enthousiastelingen, evolueerde het Arboretum van een wetenschappelijk park met een strikt systematische aanplant naar een beeldige belevingstuin vandaag.

het Arboretum is het hele jaar door gratis toegankelijk

Openingstijden

Het Arboretum is geopend van zonsopgang tot -ondergang.

Activiteiten

Voor de actuele agenda en activiteiten klik hier.

Winkel

Er is wel een winkel, maar hier vind je museum artikelen en souvenirs geen kruiden gerelateerde artikelen.

Horeca

De terrassen en binnenruimtes van herbergen Sint-Gummarus en De Kleinaert zijn geopend tijdens de openingsuren van het museum en kun je bezoeken als je naar het Arboretum gaat.

Parkeren en toegankelijkheid

Tijdens het Bokrijkseizoen (1 april t.e.m. 5 november) betaal je toegang tot de parking. Het tarief is € 5,00/dag. Parkeren is het eerste halfuur gratis. Je kan dan gewoon in- en uitrijden, er is geen validatie vereist aan een betaalautomaat. Buiten het Bokrijkseizoen is perkeren gratis Er is gratis parking met voorbehouden parkeerplaatsen op beide parkings (Parking 1 en Parking 2) voor mindervaliden. Je parkeerticket valideer je in het Infocenter. Vergeet zeker je ‘blauwe kaart’ of de European Dissability Card niet aan de voorruit te plaatsen. In het arboretum is het merendeel van de paden verhard en volledig toegankelijk met een buggy, rolstoel of rolwagen. Rolstoelen worden gratis ter beschikking gesteld aan het Infocenter en kan je telefonisch reserveren via 011 26 53 15.
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.