Arboretum Boomrijk

Adres

Waterfront
Eindhoven

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Ja

In het groene park Meerland vind je het Arboretum Boomrijk. Het arboretum is verzameling van allerlei verschillende bomen. Met de grote variatie aan bomen, laat Boomrijk aan bewoners van Meerhoven en bezoekers van buitenaf zien hoe mooi en divers de natuur is. Op dit moment staan er zo’n 1000 verschillende soorten waaronder de Ginkgo boom, Paulownia en een grote collectie esdoorns, hulst en hortensia’s.

Het Arboretum is ontstaan nadat kwekerij De Oirsprong in 2011 moest wijken voor nieuwe parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport. De eigenaar van De Oirsprong heeft zijn bomen en heester collectie vervolgens geschonken aan de gemeente Eindhoven. Deze mooie collectie aan bomen heeft zijn locatie gevonden in het park Meerland.

Park Meerland ligt in het centrum van Meerhoven, de jongste wijk van Eindhoven. Oorspronkelijk was hier de voormalige militaire vliegbasis Welschap. Het park is aangelegd naar het voorbeeld van een Engels landschapspark.

Openingstijden

Van zonsopgang tot zonsondergang

Activiteiten

Het Boomfeest van het Arboretum wordt – in afwijking van de Nationale Boomfeestdag – gevierd op zondag 14 april 2024. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er voor jong en oud leuke activiteiten gepland, deelname is gratis. Iedereen is van harte welkom. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem komt om 12.00 uur zijn eigen Burgemeeesterboom planten.

Onze gidsen verzorgen rondleidingen door het Arboretum
Je kunt daaraan deelnemen van 11:00 tot 11:45 uur en van 13:00 tot 13:45 uur.
Het Arboretum heeft een collectie bijzondere esdoorns, hulst, hortensia’s (Snowball) en seringen. Ook staan er diverse bomen en heesters die een rol van belang kunnen gaan spelen bij klimaatveranderingen.

Voor de kinderen een speur-/ontdekkingstocht
Speciaal voor de kinderen onder begeleiding van een ouder is er tussen 11:00 en 11:45 uur en tussen 13:00 en 14:30 uur de gelegenheid een speur-/ontdekkingstocht te lopen. Voor elk kind is er dan ook nog een verassing! En er is gezorgd voor een sapje en iets lekkers.

Steek je ook eens graag de handen uit de mouwen?
Vind je het leuk om eens mee te helpen in het Arboretum? Dat mag op zondag 14 april! Iedereen is welkom, onder begeleiding van onze vrijwilligers. Er is voldoende gereedschap beschikbaar van het Arboretum.

Burgermeesterboom
Om 12:00 uur gaat burgemeester Jeroen Dijsselbloem zijn eigen Burgermeesterboom planten in het Arboretum.

Aanmelden
Als je ergens aan wilt deelnemen, kun je je daarvoor aanmelden bij de boomhut van het Arboretum.

Winkel

Horeca

Je kunt bij restaurant Mrs. Park terecht.

Parkeren en toegankelijkheid

Je kunt je auto of fiets parkeren op het parkeerterrein van restaurant Mrs. Park, Waterfront 402 in Eindhoven. Het arboretum ligt aan de westkant van het park tussen de Waterlelievijver en de bio-centrale.
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.