Arboretum Heverleebos

Adres

Naamsesteenweg 500
3001 Heverlee

Entree

gratis

Winkel

nee

Horeca

ja

Europese topnatuur op amper drie kilometer van de bruisende stad Leuven. Welkom in Meerdaalwoud en Heverleebos.
Het Meerdaalwoud markeert de oostelijke zijde van het rijk van het Nationaal Park Brabantse Wouden, een machtig landschap dat via de Dijlevallei en het Zoniënwoud helemaal loopt tot aan het Hallerbos in het westen.

Een eenvormige verzameling bomen maakt plaats voor een ruime variatie aan struiken, bomen en open ruimten. In het Arboretum van Heverleebos vind je bomen met ronkende namen zoals de Amerikaanse slangenesdoorn, ginkgo, goudlork, Japanse koekjesboom, jeneverbes, mammoetboom, wilde appel en zeepboom.

De torenhoge mammoetbomen werden aangeplant in 1961. Met hun 28 meter hoogte en 230 cm omtrek behoren ze tot de hoogste en dikste bomen van het Arboretum van Heverleebos. De hoogste boom is een reuzenzilverspar van 35 m (246 cm omtrek).

.

Openingstijden

Heel het jaar toegankelijk

Winkel

Geen winkel aanwezig

Horeca

Vlak bij de ingang vind je Brasserie 500, met een terras en speeltuintje voor kinderen, en De Jacht 500, een boswachterswoning die omgetoverd is tot een schitterende locatie voor seminaries en feesten. Iets verderop heb je ook een speelzone en een hondenlosloopzone.

Parkeren en toegankelijkheid

Voor rolstoelgebruikers is er een erkend verhard wandelpad aangelegd met start en aankomst aan de Speelberg. In het arboretum van Heverleebos kunnen rolstoelgebruikers ook terecht.
Scroll naar boven