Arboretum in Zuiderpark

Adres

Melis Stokelaan/Loevesteinlaan
Den Haag

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Nee

In het zuidelijke deel van het Haagse Zuiderpark, tussen de Melis Stokelaan en de Loevesteinlaan, ligt rondom een mooie vijver een gebied vol mysterieuze planten. Dit gebied is een arboretum: een verzameling van bijzondere bomen en heesters.

Het is een groen woud van oude bomen met knoestige takken, afgewisseld door vreemd gevormde heesterpartijen. Het is een gebied met een doolhof van voetpaden, waar bomen en heesters groeien met bijzondere bladeren, aparte bloemen en vreemde vruchten.

Van 1927 tot 1957 was Simon Doorenbos directeur van de toenmalige Dienst der Gemeente-plantsoenen van Den Haag. Onder zijn directie werd de aanleg van het Haagse Zuiderpark afgerond. Als directeur en dendroloog -bomenkenner- plantte hij in 1930 de eerste bijzondere bomen en struiken in een deel van het park. Dit was rondom de Karpervijver, dat hij het Landengebied noemde. Zijn initiatief en levenswerk groeide uit tot een unieke en zeer waardevolle collectie van bomen en struiken afkomstig uit vele delen van de wereld. Een echt arboretum en aantrekkelijk wandelgebied.

Afhankelijk van het seizoen kun je er genieten van prachtig bloeiende bomen en struiken in allerlei soorten en vormen. Er is een grote verscheidenheid aan vruchten, van bonte herfstkleuren en wit besneeuwde winterbeelden. Dit alles afgewisseld in een decor met prachtige doorkijkjes.

Openingstijden

Van zonsopkomst tot zonsondergang.

Activiteiten

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.