Arboretum landgoed Singraven

Adres

Molendijk 37
Denekamp

Entree

€ 3,- p.p.

Winkel

Ja

Horeca

Ja

Het arboretum is één van de meest bijzondere plekken op het landgoed. Een gespecialiseerde botanische tuin met bijzondere bomen in een uitgebreide collectie.

Willem Laan (toenmalige eigenaar) was een dendroloog in hart en nieren en al in 1926 lid van de NDV, Nederlandse Dendrologische Vereniging. Hij was ook geïnteresseerd in bosbouw. In 1932 is hij gestart met de aanleg van zijn arboretum.
Tuinarchitect Springer is ook betrokken geweest bij het arboretum. De wens van Willem Laan was: ‘een decoratief arboretum met zeer decoratieve Einzelbäume die, door geen buurman gehinderd, hun groei aan alle zijden kunnen ontplooien.’

De houtige gewassen zijn niet per familie, per geslacht of op basis van oorspronkelijke herkomst aangeplant. Het is hiermee geen systematisch of geografisch arboretum. De spaarzaam toegepaste coniferen staan verspreid over het arboretum. Uit de bestellijsten van Springer blijkt dat hij van de boomsoorten meestal maar één exemplaar bestelde. Incidenteel bestelde hij meer exemplaren, die verspreid over het arboretum werden aangeplant. Van de heesters bestelde hij meestal wel meerdere exemplaren.

Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. 

Openingstijden

U kunt het park en arboretum tijdens de openingstijden van Landgoedwinkel aan de Dinkel bezoeken. In de landgoedwinkel koopt u tevens de toegangsmuntjes. De landgoedwinkel ligt tegenover restaurant de Watermolen.

10 april – 31 oktober:
maandag gesloten
dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 – 17:00 uur
zondag van 12.00 – 17.00 uur

1 november – 10 april:
maandag tot en met vrijdag gesloten
zaterdag van 11.00 – 16.30 uur
zondag van 12.00 – 16.30 uur

Activiteiten

Winkel

Landgoedwinkel.

Horeca

Restaurant de Watermolen.

Parkeren en toegankelijkheid

Het park is alleen geopend voor wandelaars en is rolstoel/scootmobiel toegankelijk, honden toegestaan mits aangelijnd.
Scroll naar boven