Arboretum Poort Bulten

Adres

Lossersestraat 66
De Lutte

Entree

Gratis, kosten ritje met de elektrokar € 12,50.

Winkel

Nee

Horeca

Ja

Arboretum Poort Bulten is van oorsprong een unieke bomencollectie. Opdrachtgever was in 1912 de textielfabrikant Gelderman. Tuinarchitect Leonard Springer boog zich over de ontwerpen.

Een historisch bomenpark en een later aangelegd poelenlandschap vormen samen de basis voor het unieke Arboretum Poort Bulten. Je treft hier 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Uniek zijn de gigantische mammoetboom en de zaailing van de Anne Frankboom.  Elk jaargetijde heeft iets bijzonders. In de herfst een kleurenexplosie en in de lente en zomer een bloesem- en bloemenparadijs. Margrietenvelden, orchideeën en zoemende bijen. Met een beetje geluk spot je zelfs een ijsvogel.

Slingerende paadjes geven na elke bocht een nieuw uitzicht en bijzondere bomen en heesters dwingen je even te stoppen en te kijken. Om naamborden bij bomen goed te kunnen lezen is het soms nodig om het pad te verlaten. Dat vinden wij geen probleem.

Een oase van rust.

Natuurmonumenten is eigenaar van dit uniek stukje natuurgebied.

Openingstijden

Het park is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Activiteiten

Van april tot en met oktober staat er wekelijks een gids voor je klaar die je comfortabel vervoert door het park met een elektrokar. Heel fijn als je minder mobiel bent. Onderweg trakteert onze gids je op allerlei wetenswaardigheden. Je ruikt even aan de pindakaasboom en bewondert de paarse lupines. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.
Verschillende data, klik hier voor de mogelijkheden en tijdstip. Kosten € 12,50 per persoon.

Winkel

Horeca

Schenkerij Poort Bulten, openingstijden niet bekend

Parkeren en toegankelijkheid

Er is een speciale route voor rolstoelgebruikers. Eventueel kunt u een rolstoel lenen. Vraag ernaar in de Schenkerij. Honden zijn van harte welkom, mits aangelijnd.
Scroll naar boven