Belmonte Arboretum

Adres

Contact Generaal Foulkesweg 94-A
Wageningen

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Ja

Het Belmonte Arboretum is een botanische tuin te Wageningen. Het was lang een landgoed. In 1951 is het landgoed overgegaan naar de toenmalige Landbouwhogeschool Wageningen die het terrein als arboretum inrichtte. Tot augustus 2009 werd de bomentuin wetenschappelijk beheerd.

Voor de collectie klik hier.

We vragen geen entree om onze prachtige tuin te mogen bezoeken. Onderhoud kost echter veel geld, dus een bijdrage is welkom. U kunt deze cash storten bij het ‘afdakje’ rechts van de ingang, of daar een QR code scannen. Alleen samen kunnen we de tuin behouden!

Openingstijden

Het Belmonte Arboretum is het gehele jaar geopend, zeven dagen per week, van zonsopkomst tot zonsondergang.

Activiteiten

Elk jaar presenteren we een aantal rondleidingen door onze tuin. Deze worden kenbaar gemaakt via onze Evenementenagenda . De rondleidingen worden begeleid door de collectiebeheerder of directeur van het Belmonte Arboretum. Ook zetten we regelmatig gidsen van het IVN of vrijwilligers in met kennis van zake.

Ook kunnen we een rondleiding op maat voor een besloten gezelschap verzorgen. U kunt dit aanvragen via ons Contactformulier.

Dit voorjaar kunt u in Belmonte Arboretum een eendaagse workshop ‘bomen enten’ volgen. In deze workshop leert u, hoe je op een ‘onderstam’ een takje van een oude boom in uw eigen tuin of een bijzondere boom van elders kan laten groeien. Zo heeft u na een paar jaar een nieuwe boom in de tuin! Voor meer informatie klik hier.

Winkel

Geen winkel aanwezig.

Horeca

Van dinsdag t/m zondag is de T-tuin geopend. Op het terras of in het koetshuis kunt u genieten van heerlijke koffie en thee met huisgemaakt gebak of ander lekkers. De T-Tuin wordt gerund door restaurant Colors Wageningen in samenwerking met de mensen van Zideris, een organisatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding geeft.

Parkeren en toegankelijkheid

Onze tuin is voor iedereen toegankelijk. De paden zijn stevig, dus ook met rolstoel of rollator is er geen probleem.
Scroll naar boven