Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch

Adres

Achter ’t Postkantoor 1
Oudenbosch

Entree

€ 3,-

Winkel

Nee

Horeca

Nee

Een levende verzameling van ruim 2500 bijzondere bomen en planten te midden van het religieus erfgoed in Oudenbosch.

Op de rand van de klei van de Hollandse Delta en het zand van Brabant komen in Arboretum Oudenbosch twee werelden samen, die van het rijke Roomse leven en die van de boomkwekers. Arboretum Oudenbosch is als voormalige kloostertuin de groene parel in het rijke religieus erfgoed van Oudenbosch. De boomkwekers die zich vestigden op de rand van klei en zand, specialiseerden zich in het kweken van laanbomen. Het ontwerp van de tuin is dan ook gebaseerd op enkele markante lanen die de tuin doorsnijden. In ruim dertig jaar is botanische tuin Arboretum Oudenbosch uitgegroeid tot een volwassen tuin van ca. 4 ha, een oase van rust en is met de omvangrijke collectie Aesculus een bron van kennis.

De tuin ligt in het centrum van Oudenbosch achter het tegenover de H.H. Basiliek Agatha et Barbara gelegen oude Jezuïetenseminarie, het huidige Brasserie Tivoli. Een eeuw-oude platanenlaan leidt u naar de ingang.

Openingstijden

De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is open van 1 april tot en met 31 oktober op dinsdag tot en met zondag en op 1een 2ekerstdag. Buiten deze data is de tuin uitsluitend op afspraak te bezoeken.

De tuin is tijdens het seizoen op zon- en feestdagen van 12.00 – 17.00 uur open, op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 – 16.30 uur en op beide kerstdagen van 12.00 – 16.00 uur.

Activiteiten

Privé rondleiding of bezoek buiten de openingstijden

De prijs van een rondleiding is 49 euro inclusief toegang voor maximaal 8 personen. Een bezoek aan de tuin buiten de reguliere openingstijden is mogelijk op afspraak en kost 49 euro inclusief toegang voor maximaal 8 personen. Voor reserveringen en of nadere informatie: mail naar rondleidingen@arboretumoudenbosch.nl en wij nemen contact met u op.

Voor de activiteitenkalender klik hier.

Winkel

Geen winkel aanwezig

Horeca

Geen horeca aanwezig

Parkeren en toegankelijkheid

Gratis parkeren nabij de tuin. De tuin heeft verharde en half verharde paden die goed zijn te belopen ook met rolstoel of rollator. Er is een rolstoel in bruikleen beschikbaar. In de loods en in het entreegebouw is een invalidentoilet beschikbaar. De tuin is ITS gecertificeerd. Over de tuin verspreid zijn er meer dan 20 zitbanken plus de nodige boombanken waar u even kunt uitrusten en genieten van de omgeving.
Scroll naar boven