De biologische kruidentuin van Agneskruiden

Adres

Dorpsweg 264
Maartensdijk

Entree

Gratis

Winkel

Ja

Horeca

Nee

Net buiten Maartensdijk (bij Utrecht), Dorpsweg 264A, ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Het is een plek met een rijke historie. Deze moestuin hoorde bij Hofstede Berkenstein, een landhuis dat in het bosje vóór de tuin op de hoogte van nummer 264 lag. Begin 1900 is het huis echter gesloopt en werd de moestuin ingelijfd bij Landgoed Eyckenstein. De moestuin heeft historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd.
Het voorste gedeelte van de moestuin is in gebruik door Luuk Schouten, biologisch groenteteler.

Het achterste deel heeft Agnes Looman in gebruik als kruidentuin voor haar biologische kruiden. Agnes is herborist en Gildelid en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges, voor in de keuken en voor verwerking in de kruidenproducten.

Er is een kruidentuin, een bloemenpluktuin en een theetuin in de zomer.

Voor student-leden van het Gilde is het mogelijk om hier stage te lopen. Vrijwilligers die mee willen helpen in de tuin, zijn ook zeer welkom. Bel Agnes voor de mogelijkheden op 0647608868 of stuur een e-mail aan agnesenthomas@hetnet.nl

Openingstijden

De Kruidentuin is open van 1 april tot en met zaterdag 7 oktober op woensdag en zaterdag.
Openingstijden woensdag 13.00-16.00 uur en zaterdag 10.00-16.00 uur.

Activiteiten

Gedurende het seizoen worden tal van activiteiten georganiseerd. Regelmatig met medewerking van herboristen die lid zijn van het Herboristengilde. klik hier voor het overzicht.

Winkel

In de blauw-witte kraam, verder op het terrein worden kruidenplanten, kruidenthee, verse kruiden, zalven en bloemen verkocht. Er is altijd verse kruidenthee. Agnes is meestal aanwezig om vragen te beantwoorden.

Horeca

Geen horeca aanwezig. Wel is er altijd mogelijkheid om een kop kruidenthee te drinken en er is een toilet aan het begin van de tuinen.

Parkeren en toegankelijkheid

Op het terrein voor de tuinen zijn parkeerplaatsen.
Scroll naar boven