De Kruidenhoeve

Adres

Den Oosterhuis 10
Balkbrug

Entree

Niet bekend

Winkel

Nee

Horeca

Nee

De privé tuinen (thema-borders in verschillende kleuren) omvatten een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Bostuin, disteltuin, moestuin, bijen- en vlindertuin met bijenstal, expositieruimte / theehuis, kunstwerk van wijlen Jef Depassé, boomgaard, poel, kleurige borders met sierplanten, maar vooral (genees)kruiden, zogenaamde ‘Bachplanten’, wilde bloemen en veel meer. Een pad van bijna een kilometer lengte voert langs alle mooie plekjes en zitjes.  Verder zijn er het Geurlaantje en het Kruidenpad en er is een heksentuin met vooral heksenkruiden (ook afweerkruiden tegen heksen en duivels) en gifplanten.

 

Uniek in Nederland is de grote verzameling “Bach (bloesemtherapie)” planten  die verspreid door de tuinen en voorzien van een naambordje te vinden zijn. De Engelse arts Edward Bach heeft in de vorige eeuw ontdekt dat er van veel bloesems/bloemen tincturen gemaakt konden worden om mensen te helpen beter met hun uit balans geraakte emoties om te gaan. Zo kunnen emoties als angsten, bitterheid of jaloezie op een eenvoudige manier behandeld worden. Voor bezoekers is er een plattegrond beschikbaar waarop de groeiplaats van deze planten in de tuinen staat vermeld. Er is ook een eenvoudig boekje over Bachplanten beschikbaar om tijdens de wandeling te raadplegen.

Openingstijden

De Tuinen van De Kruidenhoeve kunnen vanaf 2022 uitsluitend op afspraak door groepen worden bezichtigd.

Activiteiten

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Niet bekend
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.