De kruidenreus

Adres

Kathedralenpad
Almere Oosterwold

Entree

€ 8,50 p.p.

Winkel

Nee

Horeca

Ja

Sinds april 2020 wordt er gewerkt aan een bijzondere educatieve kruidentuin. Deze tuin is niet zomaar een tuin, want hij heeft de vorm van een echt mens! Omdat de kruidentuin iets groter is uitgepakt dan men verwachtte heet het nu toepasselijk de kruidenreus.

In de kruidenreus zitten natuurlijk geen echte organen, maar er groeien wel kruiden die een zeer positieve werking hebben op je organen.

Veel kruiden kunnen op verschillende organen werken en passen ook bij verschillende organen. Indien dat het geval is, kiezen we voor de belangrijkste werking. Ook kijken we naar de grootte van de plant.

Sommige kruiden worden nog veel gebruikt en sommige kruiden staan er vanwege het gebruik in het verleden of door de vorm en naam, zoals bijvoorbeeld longkruid en ezelsoor.

In 2024 verhuist de Kruidenreus naar de naastgelegen boomgaard. Het zal in fasen geschieden.

Openingstijden

De Kruidenreus ligt op het terrein van Boerderij/Theetuin Uniek Leven en is alleen toegankelijk als de Theetuin open is:
10.00 – 16.00 uur op vrijdag
10.00 – 17.00 uur op zaterdag
10.00 – 17.00 uur op zondag.

In de winter is de Kruidenreus in winterslaap, maar zodra het voorjaar weer begint is deze leuke kruidentuin weer geopend voor bezoek!

Activiteiten

Veel mensen willen graag wat meer weten van de tuin en/of de kruiden. Op zondagen in mei, juni, juli, augustus en oktober organiseren we om 14.00 uur een rondleiding van ongeveer één uur bij voldoende interesse. De juiste data vind je in het aanmeldingsformuilier, klik hier.

Naast onze rondleidingen kun je tijdens de openingstijden gebruik maken van kruiden zoekkaarten. Ga op zoek naar een kruid, determineer het, kijk, voel, ruik.
Op de achterzijde van de zoekkaart vind je uitleg over ieder kruid op de zoekkaart.

Winkel

Horeca

Theetuin Uniek Leven

Parkeren en toegankelijkheid

Aan het eind van het Kathedralenpad (let op: dit is een autoweg), in de lus, kun je de auto parkeren.
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.