De nieuwe Ooster, gedenkpark

Adres

Kruislaan 126
Amsterdam

Entree

Winkel

Nee

Horeca

Ja

De nieuwe Ooster is een arboretum, begraafplaats, crematorium en gedenkpark ineen.

De begraafplaats is in 1892 ontworpen en aangelegd door de bekende landschapsarchitect Leonard Anthony Springer (1855-1940). Vanaf de aanleg heeft de begraafplaats een bijzondere verzameling bomen gehad. In dit opzicht is De Nieuwe Ooster dan ook een arboretum (een arboretum is een verzameling bomen in tuin of park).
Om de bekendheid en de waarde van het arboretum te vergroten, is in het najaar van 2007 `Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster` opgericht.

De Nieuwe Ooster bezit een zeer rijk assortiment loof- en naaldbomen. Nergens in Amsterdam en omstreken vindt men zo`n rijke collectie bomen en coniferen. In elk jaargetijde biedt dit bomenpark een prachtig beeld. Aan de rand van Amsterdam sta je midden in de natuur. In deze rustige, groene oase bieden de bomen onderdak, nest- en schuilgelegenheid en voedsel voor het rijke vogelbestand. Hoe groter en gevarieerder het assortiment bomen, hoe meer bloemen en vruchten. Zo ontstaat een gevarieerd voedselpakket voor de vogels.

Elk jaar breiden we de verzameling aan bomen en heesters uit. In 2022 wordt de 1000ste boomsoort geplant! In het park staan onder meer de Zakdoekjesboom, Doodsbeenderenboom, Wateriep, Tulpenboom, Zwepenboom en de Walnoot. Ook zijn er 38 verschillende eiken en 68 verschillende esdoorns.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 08.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00 uur tot 17.00 uur

Activiteiten

Stichting Arboretum De Nieuwe Ooster zet zich in voor het mooie bomenpark en verzorgt elke eerste zondag van de maand om 13.00 uur een rondleiding.

Winkel

Horeca

Van woensdag tot en met zondag kunt u net voorbij de hoofdingang rechts, terecht voor koffie/ thee of lekkers to-go.

Parkeren en toegankelijkheid

De parkeerplaats aan de Rozenburglaan sluit om 16.30 uur.
Scroll naar boven