De Tuinen van MergenMetz

Adres

Utrechtseweg 433
Doorwerth

Entree

Winkel

Ja

Horeca

Ja

Bij de De Tuinen van MergenMetz draait het om planten en de mens: groenten en andere eetbare gewassen, maar ook heilzame planten, verfplanten en vezelplanten. Of mooie planten, heesters en bomen die ook goed eetbaar zijn. Oude, vaak vergeten, groenten èn toekomstige groenten. We organiseren rondleidingen, verzorgen workshops, presentaties, verkopen kweekgoed, zaden en boeken rond dit thema. Weet wat je eet.

In het seizoen zijn onze tuinen vaak op zaterdag gratis te bezoeken. Maar we doen meer: wij doen onderzoek, participeren in projecten, delen kennis en ideeën. Er zijn veel uitdagingen op de weg naar een duurzaam voedselsysteem. Die moeten we gezamenlijk aangaan.

Wat we De Tuinen van MergenMetz noemen bestaat uit: ecologische moestuin, Eetbare Siertuin (voedselbos), herboristentuin en bos.

De tuinen van MergenMetz zijn in het voorjaar van 2020 uitgebreid met een stukje tuin, de druppel, met verfplanten. Zelf verf maken is spannend, ook een stukje terug naar de wortels.

De herboristentuin werd jarenlang door leden van het herboristengilde bijgehouden en verzorgd. Sinds een lange tijd is er ruimte voor (nieuwe) herboristen om deze tuin in samenwerking met MergenMetz her in te richten en te onderhouden. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar herboristgengilde@gmail.com dan brengen wij je in contact met MergenMetz zodat je zelf de mogelijkheden kunt bespreken.

Openingstijden

Van april t/m september kennen we op zaterdagen een Open Tuin van 11:00 – 16:00 uur. Niet elke zaterdag. Kijk in de agenda.
Op die dagen verzorgen wij ook een boeiende rondleiding en daarnaast is het vrij rondkijken. U loopt wat rond, bekijkt ons planten- zaden en boekenaanbod, drinkt misschien een koffie et eet wat. Het mag en kan, u bent van harte welkom!
Maar honden ontvangen we liever niet, gezien het feit dat we ze zelf hebben en dat dit doorgaans tot gegrom en geblaf leidt.

Activiteiten

Georganiseerde rondleidingen / Groepen
We verzorgen we ook rondleidingen volgens afspraak door onze tuinen (moestuin, Eetbare Siertuin, Herboristentuin) en onze bonte Bentheimers. Dit in de periode van 1 mei tot en met 24 september.
Rondleidingen zijn dan in twee delen met daartussen een koffie-/theepauze: ronde Eetbare Siertuin en ronde moestuin (en wat over varkens uiteraard).
En desgewenst is er iemand van Herboristengilde om over de kruiden en hun heilzame werking te vertellen.

Maandag t/m zondag 10:00 – 13:00  of van 13:30 – 16:30 uur
Aantal personen min. 8 – max. 24 deelnemers
+ puike koffie of thee et cetera: € 15,00 p.p. incl BTW met een minimum van € 100

Winkel

Nou ja, een echte winkel hebben we niet. Maar we verkopen plantgoed, zaden en boeken – zoals in onze webwinkel staat. (Plus tweedehands tuin- en natuurboeken.) Zie ook de webshop.

Horeca

Vrijwel elke zaterdag van april tot oktober zijn onze tuinen open voor bezoek. En natuurlijk kan je dan bij ons ook een kop koffie of thee drinken met iets lekkers erbij.

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven