Heemtuin De Heimanshof Hoofddorp

Adres

Wieger Bruinlaan 1 – 7
Hoofddorp

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Nee

De Heimanshof is een heemtuin in Haarlemmermeer waar natuureducatie en natuurbeleving centraal staan. Je vindt er de verschillende landschappen van West-Nederland met de daarbij behorende flora en fauna (700 soorten).

Naast de landschappen met inheemse soorten herbergt de tuin ook een boomgaard, kruidentuin, bijenhuis, natuurspeelplaats en kassen met een aantal wereldklimaten. Deze diversiteit maakt De Heimanshof uniek in Nederland.

De Heimanshof is gevestigd op het terrein van de voormalige stadskwekerij van Haarlemmermeer. Begin zeventiger jaren besloot de gemeente te stoppen met de stadskwekerij. In 1973 lanceerde Aart Jonker, directeur Openbare werken van gemeente Haarlemmermeer het plan om een natuurtuin voor de scholen aan te leggen. De werkgroep Milieuonderwijs Haarlemmermeer omarmde het plan. Zij wilde meer natuurlijke voorzieningen in Haarlemmermeer voor biologie- en milieuonderwijs. In 1980 kreeg de tuin de naam De Heimanshof, naar Eli Heimans die een van de eerste natuurbeschermers van Nederland was.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag: 9:00 – 17:00 uur.

Vanaf 1 mei zondags van 13:00 – 17:00 uur

Werkzaterdag: 9:00 – 15:00 uur
(elke 3e zat v/d mnd, behalve in nov. en dec.)

De tuin is ook open tijdens lezingen en evenementen.
Tijdens kerstvakantie gesloten.

Activiteiten

Bekijk de agenda voor activiteiten waarvoor de tuin open gaat, klik hier.

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven