Heemtuin de Heimanshof Vierhouten

Adres

‘t Frusselt 30
Vierhouten

Entree

Gratis

Winkel

Nee

Horeca

Nee

Een oude heemtuin uit 1935.

Heemtuin de Heimanshof is een Veluwse landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op de Veluwe groeien. Een tuin met inheemse flora dus.
Het terrein is klein, slechts 0,6 ha., ofwel bijna een voetbalveld groot.
Het gebied is verdeeld in verschillende gebiedjes (zgn. biotopen) voor specifieke planten.

Op het terrein bevinden zich onder meer wallen met beuken en eiken, een naaldboombosje, een varenhoek, een heidebult, een blauwgrasland, een bloemenwei, een leemkuil, een roggeakker, een moerasje en een muurtuin.
Door de heemtuin slingert een beek, die uitkomt in een grote vijver met een eiland, en die daarna via een kleine vijver zijn weg vervolgt.
Er is een informatiebord bij de ingang met foto’s van de planten en dieren, die in de tuin voorkomen. In de vitrines zijn nesten met eieren te zien en een verzameling van merkwaardige houten groeisels uit de natuur.

In de tuin zijn twee wandelingen uitgezet met paaltjes. De rode route gaat langs de wat bredere paden en is geschikt voor kinderwagens. De groene route voert langs smalle kronkelpaadjes. Kinderen zijn er dol op. In wandeltempo duren beide routes een kwartier.

Openingstijden

De heemtuin is vrij toegankelijk, al moet u soms zelf de grendel van de poort optillen en achter U sluiten.

Activiteiten

Wilt U graag een rondleiding door de tuin, dan is dat mogelijk tijdens 1 van de werkweekenden op de zaterdag middag, als de vrijwilligers in de tuin aan het werk zijn.

Voor de werkweekenden/dagen klik hier.

Winkel

Horeca

Parkeren en toegankelijkheid

Scroll naar boven