Hortus Botanicus Amsterdam

Adres

Plantage Middenlaan 2a
Amsterdam

Entree

€ 13,50

Winkel

Ja

Horeca

Ja

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 4.000 soorten planten uit alle windstreken. Met haar rijke historie is de Hortus een oase van rust midden in de drukke stad Amsterdam.

Hulphonden zijn toegestaan in de Hortus, mits aangelijnd.

Openingstijden

De Hortus Botanicus Amsterdam is elke dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Activiteiten

Er is altijd wel wat te doen in deze kruidentuin. Bekijk hier de programmapagina voor het actuele activiteitenaanbod

Winkel

De ‘Hortus store’ is gevestigd in de voormalige directeurswoning. Het gebouw, in oorsprong 17e eeuws, maar in 1862 in chaletstijl verbouwd, is al lange tijd in gebruik als kantoor, winkel en portiersloge.

In de Hortus store vind je (biologische) planten, tuingereedschap, botanische prints, kleine en grote (groen)cadeaus als boeken, sieraden en schrijfwaren.

Horeca

De Oranjerie is een eeuwenoud rijksmonument. Al in 1715 werden op deze plek tropische planten gekweekt in houten broeikassen. De huidige Oranjerie is in 1875 gebouwd als collegezaal. Het langgerekte, gepleisterde pand werd genoemd naar de overwinteringsplek voor citrusvruchten: ‘oranjeboompjes’. Nu doet het pand al vele jaren dienst als café voor de tuinbezoekers. Omgeven door vele bijzondere en exotische planten, heeft het dan ook een van de mooiste terrassen van Amsterdam.

Parkeren en toegankelijkheid

Bijzonder vervoer Het is mogelijk om direct voor de poort van de Hortus tijdelijk te stoppen om bezoekers uit te laten stappen ook zijn er twee gehandicaptenparkeerplaatsen op de Plantage Parklaan ter hoogte van nummer 9A. Verder is het het makkelijkste om er met het openbaar vervoer te komen. Tram: 14: uitstappen halte Mr. Visserplein – Deze halte is niet toegankelijk voor rolstoelen. Metro: 51, 53 en 54: uitstappen halte Waterlooplein – Deze halte is toegankelijk voor rolstoelen
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.