Hortus Botanicus Haren-Groningen

Adres

Kerklaan 34 – 9751 NN
Haren

Entree

€10.00

Winkel

Ja

Horeca

Ja

De Hortus botanicus Haren is een hortus botanicus in de plaats Haren in de Nederlandse provincie Groningen. De Hortus bestaat uit vijftien hectare tuinen en wordt beheerd door de Stichting Behoud Groene Hortus. De tuin is aangesloten bij de stichting Nationale Plantencollectie.

De tuin is in 1626 opgericht aan de Grote Rozenstraat in Groningen. Hiermee is het een van de oudste botanische tuinen van Nederland. In 1967 werd de collectie verhuisd naar Haren en werd de locatie in Groningen gesloten.

Openingstijden

Activiteiten

Winkel

Zeven dagen per week kunt u tijdens de openingstijden van de Hortus uw hart ophalen in onze Cadeau winkel, met leuke originele artikelen met als leidraad de natuur, educatie, ontspanning en tuinieren. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe producten. Een paar keer per jaar is er biologische honing van onze eigen Hortusbijenvolk te koop, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Plantenshop

Een koffieplant, mammoetboom of dropplant zelf opkweken? Dat kan, kom maar eens langs bij de plantenshop van de Hortus. Ons assortiment bestaat uit zaden van tropische planten, éénjarige planten, groenten en bloembollen met daarbij tuingereedschap van DeWit Gereedschappenfabriek. Tijdens het groeiseizoen, april t/m september worden ook vaste planten verkocht.

Het Hortus Café, de Cadeauwinkel en de Plantenshop zijn gratis toegankelijk tijdens de openingstijden.

Horeca

Het Hortus Café ligt in het entreegebouw van de Hortus Haren. In het café kunt u dagelijks neerstrijken voor een uitstekende kop koffie met of zonder gebak. In het entreegebouw organiseren wij ook regelmatig foto- of schilderijenexposities die gratis te bezichtigen zijn en hier bevindt zich ook de Hortus Cadeauwinkel en Plantenshop.

Parkeren en toegankelijkheid

De Hortus is goed bereikbaar per auto, bus of trein. Met de auto kunt u vanaf de A28 de borden ‘Hortus Haren’ volgen. De bus ‘lijn 51’ stopt ieder half uur bij de halte ‘Bolhuissteeg’ aan de Kerklaan. Tegenover de ingang van de Hortus is voldoende parkeergelegenheid.
Scroll naar boven

Zomervakantie

Het bestuur, de administratie en alle actieve vrijwilligers van het Herboristengilde gaan van wat zomerse rust genieten van 19 juli tm 1 september 2024.

Vanaf 2 september gaan we weer starten met alle Gildeactiviteiten en zullen ook de mails weer beantwoord worden.

Wij wensen allen fijne zomerse dagen en uiteraard een prettige vakantie voor degenen die vrij zijn in deze periode.