Hortus botanicus Leiden

Adres

Rapenburg 73
Leiden

Entree

€ 9,- aan de kassa, € 8,50 online

Winkel

Ja

Horeca

Ja

De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland, aangelegd in 1590, met collecties in de verschillende tuindelen en kassen. De Hortus beslaat ongeveer 4 hectare in de binnenstad van Leiden. De buitentuinen zijn opgedeeld in tuindelen die allemaal een eigen thema hebben; Clusiustuin, Von Siebold gedenktuin, Chinese kruidentuin, Varentuin, Systeemtuin en Rosarium.

Gesloten op 3 oktober (Leidens Ontzet) en van 25 december t/m 1 januari. Bij de kassa en de shop van de Hortus kun je alleen pinnen. In het Grand Café is het wel mogelijk om contant te betalen. Een hulphond mag mee de tuin in.

Openingstijden

In de lente en zomer (21 maart t/m 20 september) dagelijks open van 9:00 – 18:00 uur.

In de herfst en winter (21 september t/m 20 maart) dagelijks open van 10:00 – 17:00 uur.

Activiteiten

De Hortus Leiden heeft een uitgebreid, gevarieerd activiteiten aanbod met activiteiten zoals bijvoorbeeld botanisch tekenen, botanische microscopie en een stekjes ruilmiddag. Klik hier voor de volledige agenda.

Winkel

De shop verkoopt onder andere kamerplanten, boeken en van alles voor in de tuin. Ook verkopen ze eigen producten, zoals Hortusthee, Hortushoning en het Hortusbier van Brouwerij Pronck.

De Shop is open tijdens de openingsuren van de Hortus

Horeca

Het Hortus Grand Café hanteert dezelfde openingstijden en sluitingsdagen als de Hortus.

Parkeren en toegankelijkheid

Een groot deel van de Hortus is toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn of die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Het Tropisch Terras, de loopbrug in de Tropische Kassen, de Victoriakas en de loopbrug in de Wintertuin zijn niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er is geen invalidenparkeerplaats direct bij de Hortus. Er zijn drie invalidenparkeerplaatsen bij het Lipsiusgebouw (Cleveringaplaats 1) en een vóór het Rijksmuseum van Oudheden (Rapenburg 28).
Scroll naar boven